Nashville-miks på nynorsk

Terje Nordstrand har spilt inn CD i countrymusikkens hovedstad - med kristne tekster på nynorsk.

Terje Nordstrands store glede er å synge og spille rundt om på bedehus og andre steder hvor han får mulighet til det. Nå har han spilt inn CD i Nashville.

– Det som er morsomt for meg, er at CD-en er innspilt i Nashville, selv om det ikke er country, og tekstene ikke er på engelsk. Der er en blanding mellom mine norske musikktradisjoner og Southern Gospel, en Nashville-miks, og tekstene er på nynorsk, sier Nordstrand til sambåndet.no.

Forklaringen på hvordan han fikk det til, er kontakter.

– Jeg kjenner den amerikanske musikeren, sangeren, produsenten og arrangøren Jason Clark og familiegruppen Nelons, forklarer Nordstrand.

Guds grøne enger
Clark og Nelons har besøkt Austevoll to ganger. I påskehelgen i år var det Nordstrand sin tur å besøke dem i Nashville, Tennessee, for å spille inn CD-en «Guds grøne enger». Innspillingen tok tre dager.

– Jeg synes det er veldig kjekt å vite at CD-en ble spilt inn i TBN Studio i Nashville sammen med et orkester av topp musikere. Det var litt av en opplevelse! Etter at jeg reiste hjem var det fortsatt masse å gjøre med innspillingen. Jason Clark tok CD-en med til Gaither Studioes for å mixe og ferdigstille den der.

Datteren Hanna var også med til Nashville og innspillingen.

– Hun synger på den ene sangen og proklamerer teksten på en annen av sangene. Og det setter en ekstra spiss på innspillingen at Nelons-gruppa er med og korer.

Brødrene Nordstrand
Nordstrand er 60 år og har sunget hele livet med sine to brødre. De siste femten årene har brødrene Nordstrand, pluss fjerde mann, sunget sammen i Focus Quartet. Før det var det Brødrene Nordstrand. I dag er det ikke mer Focus Quartet, men Brødrene Nordstrand igjen. De synger og spiller på bedehus og mange andre steder rundt omkring. I tillegg har de sine egne konserter rundt om på Vestlandet og ellers i landet der de blir invitert.

– Men «Guds grøne enger» er en sologreie. Jeg har laget tekstene og melodiene til sangene. For meg er det veldig personlig og fra min dypeste tro. Bibelen har ligget mye fremme når jeg har laget disse sangene. Min bønn er at dette kan nå frem og bli til frelse og hjelp for mennesker! Jeg har ikke laget sangene for å lage CD. Den ble laget på grunn av at jeg hadde en del sanger.

Bedehuset
Både bedehus og musikk betyr mye for Nordstrand.

– Huftarøy bedehus har vært mitt bedehus, og jeg er med i styret der. Jeg er nærmest oppvokst på bedehuset. Det har formet meg. Jeg synes det er veldig bra å komme rundt og bidra med sangene. Det gjør jeg med den største glede. Det er veldig kjekt å bli spurt.

Han har sunget i over 40 år og har mange sterke opplevelser i møte med mennesker. Mange har kommet til han og sagt at sangene har vært til hjelp på veien.

– En mor til en gutt som hadde kreft, hørte på en sang om igjen og om igjen, for det hjalp henne. Det var sangen «Gjennom alt». Da blir jeg ytterligere takknemlig, forteller Nordstrand.

Må ha musikk
Han er ikke bare oppvokst på bedehuset. Han har også fått sang og musikk inn med morsmelken.

– Jeg hadde en mor som var sangfugl. Hun hadde en fantastisk sangstemme. Hver gang hun gikk gravid med oss brødre, ba hun om at vi måtte få sangens gave. Hun ble bønnhørt! Vi synger så lenge vi kan.

Brødrene har foruten å synge og spille på bedehus og andre steder, også laget fem innspillinger sammen, 2 kassetter og 3 CD-er, for det meste med coverlåter. I tillegg er «Guds grøne enger» Nordstrands andre solo-CD.

– Musikk er akkurat som mat. Hvis jeg ikke får en daglig dose, er det noe som mangler. Jeg blir veldig sulten. Jeg vil ikke fungere uten sang og musikk. Det er fortsatt en stor glede å få spre evangeliet på den måten, konkluderer Terje Nordstrand.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.