Les svarene fra nettmøtet

Det kom inn hele 30 spørsmål til nettmøtet om kirkesituasjonen, og det er rekord. Les spørsmål og svar her.

Takk til alle som sendte inn spørsmål og fulgte med underveis, og ikke minst takk til gjestene våre som svarte!

 [nettmote id=»31964″ template=»answers»]

6 replies
 1. solveig J Egebakken says:

  OPPKLARENDE.
  Jeg har hatt den forståelsen at Halvor Nordhaug stemte for likekjønnet vigsel. Ser nå at jeg har tatt feil. Dette lærer meg at en bør sette seg grundig inn i saker før en gjør seg opp en mening

  • Petter Olsen says:

   Hei, og takk for respons!

   Nordhaug griper tak i uttrykket «stemte for» likekjønnet vigsel og presiserer at han og de fem andre biskopene som mener at likekjønnet «ekteskap» er ubibelsk, ikke gjorde det (altså at de ikke aktivt stemte for at det skulle innføres liturgi for likekjønnet vigsel).

   Når disse seks «tar til etterretning» at slik liturgi likevel ville bli innført (fordi flertallet på Kirkemøtet var for), aksepterte samtlige biskoper at det ble innført liturgi for likekjønnet vigsel.

   Det som også vil være riktig å si, er at de ikke stemte imot liturgi for likekjønnet vigsel. Begrunnelsen var at de med dette mente å bevare «kirkens enhet».

 2. Halvor Nordhaug says:

  Det er svært overraskende at Petter Olsen, som arrangerte nettmøtet mellom Erik Furnes og meg i går kveld, nå begynner å kommentere mine ytringer i etterkant. Det har jeg ikke vært varslet om på forhånd, og jeg undres på om dette er god medieskikk.

  • Petter Olsen says:

   Hei!
   Under nettmøtet i går kveld var det ordinære kommentarfeltet til nettmøte-artikkelen stengt, men vi åpent det etter at møtet var avsluttet.

   Det jeg har gjort nå, er å svare på en kommentar som er kommet inn i det kommentarfeltet jeg modererer som redaktør. Jeg mener altså at jeg ikke har kommentert dine ytringer i nettmøtet, men svart på en kommentar til artikkelen som offentliggjør spørsmål og svar fra nettmøtet.

   Her mener jeg det er en prinsipiell forskjell, og at det er i tråd med god presseskikk. Jeg har imidlertid valgt å fjerne siste avsnitt – som jeg ser kunne oppfattes som en ytring. Min hensikt var å være oppklarende, ikke kommenterende.

   • Halvor Nordhaug says:

    Din rolle som redaktør innebærer at du i kommetnarfeltet bør avholde deg fra ytringer som kan tolkes som partsinnlegg i debatten som altså er avsluttet. Ditt siste avsnitt var nok et slikt partsinnlegg, og jeg er derfor glad for at det er fjernet.

    • Petter Olsen says:

     Et interessant emne, dette!

     Ellers kan vi ikke se noe i veien for å åpne opp for kommentarer fra lesere til svarene fra det avsluttede nettmøtet. Jeg forventer ikke mange kommentarer, og skulle det komme noen som det er naturlig at du eller Erik svarer på, vil dere bli gjort oppmerksom på dette.

     Takk igjen for innsatsen i går kveld!

Comments are closed.