Vil gjøre forsamlingene mer robuste

Kan samarbeid eller sammenslåing være noe for de tre bedehusene på Stord? Det skal et utvalg se nærmere på.

– Vi ønsker å styrke vårt arbeid for fremtiden, utruste forsamlingene våre, gjøre de mer robuste og kanskje fornye uttrykkene og måten vi jobber på i dag. Derfor vil vi vurdere om samarbeide eller sammenslåing kan være virkemiddelet som må til, sier Terje Vikestrand.

Han er med i et samarbeidsutvalg som har fått i oppgave å se nærmere på dette. Det er et formelt utvalg med representanter fra de tre bedehusene. De har et mandat som er utarbeidet av styret fra de tre bedehusene de jobber utfra.

Ulike scenarier
– Forsamlingsutvalget skal utrede ulike samarbeidsmodeller og anbefale en fremtidsrettet modell for å oppnå vår felles visjon. Utredning og anbefaling skal fremlegges innen utløpet av 2016, forteller Vikestrand.

Mer konkret skal utvalget utrede fire ulike scenarier; at det fortsetter som i dag, at det blir tettere samarbeid, at det blir sammenslåing og flere lokasjoner og at det blir sammenslåing og samlokalisering.

Kan bli bedre
– Hva tenker du om samarbeid og sammenslåing?

– Personlig er jeg for samarbeid, og helst sammenslåing, fordi jeg tror vi må våge å fornye oss og tenke større. Generasjonene etter oss trenger ei robust og samlende forsamling på Stord. Vi driver et viktig arbeid der målsettingen er å vinne nye for Jesus. Vi ønsker at nye skal være del av våre forsamlinger og bli frelst.  Og jeg stiller spørsmål til om vi per i dag er utrustet som forsamling i Sagvåg, Horneland og Leirvik til å ta imot nye, og hva har vi så å tilby dem? svarer Vikestrand og understreker at han ikke mener at det ikke er bra, det som skjer i forsamlingene.

– Men jeg tror vi kan bli bedre ved å omorganisere, samle resurser og restarte måten vi i dag tenker og arbeider på. Forsamlingsutvalget har en klar målsetting og ønske om å legge denne prosessen i Guds hender og vi har hatt stort fokus på at det er Hans vilje for våre bedehus som gjelder. Derfor ber vi om ledelse og innsikt til å trekke de rette slutninger for framtiden vår.

Gode diskusjoner
Så langt har utvalget hatt fire samlinger. Daglig leder i Indremisjonssamskipnaden (IMS), Marit Ådnanes, har rolle som observatør og forsamlingskonsulent i Indremisjonsforbundet, Runar Landro, bidrar som rådgiver. Ifølge Vikestrand har kretsstyret i IMS stilt seg positive til prosessen som nå er i gang.

– Arbeidsprosessen er lagt og vi prøver å holde oss til denne. Vi har gode diskusjoner og er godt i gang med analysearbeidet, sier Vikestrand.

 Målrettet arbeid
– Hvordan er situasjonen for indremisjonen på Stord?

– Situasjonen varierer nok fra bedehus til bedehus. Men det er et målrettet arbeid som blir drevet alle plasser. Og det er viktig at vi fortsetter å fokusere på arbeidet der vi er i dag selv om vi nå er i en prosess.

Vikestrand vil ikke spå om hva som vil komme til å stå i rapporten som skal legges frem for årsmøtene til de ulike forsamlingene, og han vil heller ikke si noe om utfallet av prosessen de har startet.

– Hva som vil stå i konklusjonen vet vi ikke per i dag og det er for tidlig å konkludere med, og vi kjenner lite til utfallet av prosessen per i dag. Jeg ønsker heller ikke å kommentere det på nåværende tidspunkt, sier Vikestrand.

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.