– Mange muligheter for pensjonister

Oddmund Mikkelsen (70) fra Sandnes er en aktiv pensjonist, og han vil oppmuntre andre pensjonister til å engasjere seg.

– Som pensjonist er mulighetene mange til å jobbe frivillig i misjonen og til å bruke sine gaver og evner. Det er et spørsmål om å åpne øynene for at Gud minner oss om ting, og vi må forstå hva som er Guds vilje, sier Mikkelsen.

Han jobber frivillig i flere sammenhenger. I Sambåndet nr 06/16 sto det et reisebrev fra finnmarkskonsulent Roald Evensen i Indremisjonsforbundet (ImF) hvor han forteller om en møteturne sammen med Mikkelsen på Sør-Vestlandet for ImFs Finnmarksarbeid.

En praktisk mann
– Jeg er mer en praktisk mann enn en teoretisk. Så jeg bidrar gjerne praktisk der jeg kan, og jeg synes det er en viktig misjonsmark i Finnmark. Når jeg er i Finnmark, blir jeg tatt godt imot, sier Oddmund Mikkelsen.

Snart skal han til Finnmark igjen, til Vestre Jakobselv Camping og Misjonssenter, for å skifte tak. Men det er ikke bare ImFs finnmarksarbeid som får glede av Mikkelsen engasjement.

– Jeg er med i en arbeidsgruppe som jobber dugnad på leirplassen Ognatun og er frivillig vaktmester der en gang i uken, begynner Mikkelsen å ramse opp.

Han er litt innom ImFs forsamling Fredhem Arena på Sandnes.

– Men det er ikke mye. Jeg har min tjeneste andre steder.

Sang og musikk
En del av den tjenesten han snakker om, er å være med i en sang- og musikkgruppe hvor han spiller piano. Gruppen opptrer på forskjellige steder og har blant annet et samarbeid med Evangeliesenteret.

– Hva betyr sang og musikk for deg?

– Det betyr mye for meg personlig. Hvis jeg kan være med og glede noen med sang og musikk, er det flott. Når det gjelder allsang, er det viktig at musikken løfter sangen, sier Mikkelsen.

Det går en del i bedehussanger, men han spiller også til unge solister som fremfører nyere lovsanger.

– Det må være god bredde i sang og musikk, synes Mikkelsen.

Crux oppfølgingssenter
Et annet sted Mikkelsen har sin tjeneste, er Crux oppfølgingssenter som drives av Kirkens Sosialtjeneste.

– De har tilbud til rusmisbrukere og domfelte. Noen av deltakerne sitter i fengsel og er på åpen soning. Det er forskjellige aktiviteter, og jeg som frivillig holder kontakten med dem, tar dem med på tur, kino eller kafé og lignende. På Crux kan de også få arbeidstrening, for eksempel hagearbeid og snekkerarbeid, slik at de kan få referanser til å søke videre, forteller Mikkelsen.

Rusmisbrukere
– Hvorfor har du engasjert deg i arbeid for rusmisbrukere?

– Jeg har alltid hatt kontakt med rusmisbrukere, og jeg tror Gud har lagt ned i meg en kjærlighet og nød for dem. Etter at jeg ble pensjonist tok jeg kontakt med Kirkens Sosialtjeneste, og det har blitt mer konkret og organisert.

Det beste og sterkeste med å jobbe med rusmisbrukere, er de gode samtalene, synes Mikkelsen.

– Snakker en med den enkelte på tomannshånd, kan de være åpne og ærlige, og en får deres livshistorie. Mange ønsker å ha en gudstro, men det går ikke så bra sammen med det livet de lever. Når man bare ser dem på gaten, kan man ha sine tanker om dem. Får man møte dem og bli gald i dem, da blir det noe annet, sier han.

– Hva har arbeidet for rusmisbrukere lært deg?

– Jeg har arbeidet som elektromekaniker i Braathens/SAS og er vant til å jobbe med maskiner, og at når man trykker på en knapp, så ordner det seg. Med mennesker er det ikke så enkelt. De har sterke historier. Livet er ikke bare solskinn. Likevel er det ofte lite som skal til, som å vise at man bryr seg. Den sosiale kontakten er viktig, svarer Oddmund Mikkelsen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.