Ferdig nok – til kake

Torsdag ble det servert marsipankake i Straume Forum for å markere at det kombinerte bedehus- og kontorbygget er ferdig. Nesten.

STRAUME: – Bygget er ferdig nok i forhold til tiden som er igjen til åpningen neste helg, erklærte Atle Våge, styreleder i Straume Forum AS, med krav på å bli trodd.

Våge hadde samlet alle arbeidsfolkene i kafédelen av hovedetasjen for å markere milepælen.

– Vi har lenge operert med datoen 15. september kl. 15.15 for en markering av «mellombels bruksløyve». Klokkeslettet var for at vi skulle huske datoen, framholdt Våge.

Ettersom normalarbeidstiden for håndverkere er fram til kl. 15 ble festligheten framskydet til kl. 14.30.

Byggmester og bas for Byggmester Valde AS, Arne Sæle, ble invitert til å forsyne seg først av kaken. Deretter var det fritt fram langs begge sider av kakebordet

En time eller to før kakeseansen ble flygelet løftet på plass inne i hovedsalen, og pianostemmeren kunne gå i gang med sin jobb. I det hele tatt er det mange brikker skal falle på plass.

Helgen 23.-25. september skal huseieren, ImF Straume (tidl. Brattholmen Indremisjon) ta bygget i bruk.

– Første annonse rykkes inn i Vestnytt på onsdag, så det må gå, sier medlem av styret for Straume Forum AS, Willy Landro.

Overfor sambåndet.no vedgår likevel Atle Våge at ikke alt blir helt ferdig til neste helg.

– Vi kan allerede nå slå fast at kjøkkenet ikke blir helt ferdig, sier han.

Det 12 meter høye bygget får en totalkostnad på 70 millioner kroner. Bare området for forsamlingssalen er på 600 kvadratmeter og med pass til 600 stoler. I tillegg er det ungdomsavdeling på 200 kvadratmeter, den nevnte kafeen og en gjenbruksbutikk, for å nevne noe.

Og aller øverst er altså Indremisjonsforbundets nye kontorlokale i ferd med å bli ferdigstilt, med flyttingen fra dagens administrasjonsbygg på Søre Bildøy gående parallelt.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.