Øytun folkehøgskole skifter navn

Nå er det ikke lenger Øytun, men "Alta folkehøgskole - folkehøgskolen for #ArktiskVillmarksliv".

− For unge mennesker kommuniserer «Alta» bedre enn «Øytun«. Det blir enklere for unge som vil søke på folkehøgskole, å vite hvor skolen ligger. Vi ligger i Alta, i et enestående friluftslivseldorado, omgitt av mektige arktiske naturområder, sier rektor Helge Ludvigsen til sambåndet.no for å forklare navneskiftet.

Bedre merkevare
− Jeg tror at «Alta folkehøgskole» blir en bedre merkevare enn «Øytun folkehøgskole». Vi er landets ledende folkehøgskole på natur og friluftsliv. Det blir mer synlig med «Alta folkehøgskole – folkehøgskolen for #ArktiskVillmarksliv», legger han til.

Les også: Hva innebærer det å endre merkevare?

Øytun folkehøgskole ble startet i Havøysund i 1917. Skolen var først ute med å sette natur og friluftsliv på en timeplan og har i dag et bredt spekter av linjer og fag. I 1969 ble den flyttet til Alta, men den har beholdt navnet Øytun helt til nå. Skolen eies av Normisjon, Indremisjonsforbundet og Norges Samemisjon.

Forandringer
− Blir det andre forandringer enn bare navneendring?

Nei, det vil ikke bli så mange andre forandringer. Men vi vil utvide med flere turer til Svalbard. Det vil bli mulig på flere av linjene våre og for flere av elevene våre å besøke Arktis, sier rektor Helge Ludvigsen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.