UL tilbake til Kongeparken

I år bytter Ung Landsmøte (UL) tidspunkt fra uke 31 til uke 30 (25.–29. juli) og sted fra Randaberg Arena til Kongeparken.

− Vi flytter primært av økonomiske årsaker. Det er rimeligere for oss å arrangere UL i Kongeparken, sier festivalsjef for UL, Morten Eikli, til Sambåndet.

UL har nå avsluttet sin avtale med Randaberg Arena. Festivalen har vært arrangert der i to år. Før det har UL vært arrangert i Kongeparken på Ålgård siden 2007. I 2014 sa nye eiere av Kongeparken Amfi opp alle sine leieavtaler. Man valgte da å arrangere UL 2015 i Randaberg Arna siden NLM arrangerte sin Generalforsamling der uker i forveien. 

− Vi har hatt det kjempefint og fått til et godt arrangement på Randaberg, men vi har også hatt fin erfaring med Kongeparken og ser frem til å være der, legger han til.

AVTALE
− Det har vært et spørsmål om UL skal rullere mellom forskjellige steder. Er det skrinlagt?

− Utgangspunktet er at vi har en avtale med Kongeparken som går over fem år slik at vi har et sted å forholde oss til noen år fremover. Det er mer krevende å ha en festival som rullerer. Nå kan vi bygge noe over tid. Sted for festivalen er en problemstilling som vi kan ta i fremtiden. Så er det veldig viktig at det ikke blir slitasje på lokale frivillige i Rogalandsområdet.

NORWAY CUP
− Hvorfor flytter dere tidspunkt fra uke 31 til uke 30?

− Det er hovedsakelig fordi vi nå kolliderer i tid med Norway Cup. En del synes det er vanskelig å enten kutte UL eller svikte fotballaget sitt. Vi ønsker å ha UL i en uke hvor det blir lettere for folk å få med seg begge deler, svarer Eikli.

KOLLISJON
− Og hvorfor valgte dere uke 30?

− Da vi gikk gjennom sommerkalenderen for å finne en uke som unngår flest kollisjoner med andre arrangementer, kom vi frem til at uke 30 var best.

Eikli ser frem til årets UL.

− I år vil vi ha et enda tydeligere misjonssøkelys. Temaet er «Til verdens ende». I en tid hvor misjon mister søkelys, er det gøy å løfte dette opp som et tema, sier Morten Eikli.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.