OPPFØRING: Tre bolighus og et felleshus er nå under oppføring og snart klar til bruk. Foto: Privat
Framnes- og KVS Lyngdal-Home åpner snart
I 2016 var det Framnes KVGS og i 2017 KVS Lyngdal som samlet inn penger til NSP Aid sitt prosjekt Malaika Childcare Villages i Kenya. Nå er resultatet snart klart.
Daglig leder Gunnar Hamnøy i NSP Aid er jevnlig på tur til Kenya med skoleelever. Når sambåndet.no ringer ham, har han nylig vært en ukes tur dit med elever fra syv offentlige videregående skoler fra Sunnmøre, med to elever og en lærer fra hver skole.
‒ Det var en fantastisk tur, og det er flott at offentlige skoler er så positive, både lærere og elever, sier en engasjert Hamnøy til sambåndet.no.
Barnelandsby
NSP Aid driver hjelpearbeid i Kenya og Etiopia i samarbeid med lokale organisasjoner. Dette arbeidet har også vært misjonsprosjekt for Framnes KVGS og KVS Lyngdal. Begge skolene har støttet prosjektet Malaika Childcare Villages sør for Mombasa i Kenya, der NSP Aid er med og bygger en barnelandsby for foreldreløse barn, og som sambåndet.no har skrevet om tidligere.
Nå kan Hamnøy opplyse om at tre bolighus og et felleshus er under oppføring og snart klar til bruk. To av husene, KVS-Lyngdal Home og Framnes Home, er finansiert ved hjelp av innsamlede penger fra henholdsvis KVS Lyngdal og Framnes vgs. Når barnelandsbyen utenfor Mombasa er ferdig, er planen å starte bygging av en barnelandsby utenfor Nairobi.
Åpning
‒ Vi begynte å grave den 6. juni i år, og nå er vi snart klar til å ta imot 24 barn. Før de kommer, er det forskjellige ting som må på plass, som møbler og inventar, og vi må male innvendig og utvendig og lage vei.
‒ Når blir dere klar?
‒ 29. februar vil vi ha en åpning hvor givere vil bli invitert, sier Hamnøy.
Ifølge nettstedet til NSP Aid skal en gruppe unge med ledere fra ImF Straume være til stede under åpningen.
Utfordring
Når barna flytter inn, har Hamnøy en ny utfordring til folk.
‒ Vi trenger faddere før vi kan starte å grave og bygge på den andre landsbyen utenfor Nairobi. Hvis noen vil bli fadder, er det bare å ta kontakt, sier Gunnar Hamnøy.
For å gi en idé om hvor mye penger det er snakk om, forteller han at for 1000 kr i måneden kan et barn få dekt behovene som trengs for å få et bedre liv i barnelandsbyen.
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!