STUDIO: Radio Fanas studio. Siste sending herfra blir på nyttårsaften kl 20.00-22.00. FOTO: Privat

Indremisjonsradio slukker lyset

Radio Fana har sin siste sending på nyttårsaften. Økonomi og mangel på folk som kan drive arbeidet, er årsaken til at kanalen legger ned.

– Det er jo trist at vi må legge ned. Det er folk som gjerne vil at vi skal fortsette, men ingen unge vil overta. Det er for det meste pensjonister som driver radioen. Det sier daglig leder i Radio Fana, Henrik Torgersen, om at lokalradioen med studio i Nesttun bedehus, stopper sendingene.

Radio Fana, som er  blitt omtalt som Indremisjonsforbundets lokalradio, hadde sin første sending 19. januar 1985. Kanalen fikk i begynnelsen tildelt en time om ettermiddagen mandag og fredag, og lørdag fra kl. 22-24. Kanalen hadde fra starten ønskekonsert, barneprogram, andakt, kulturprogram og sangprogram i tillegg til møteopptak og forbønnstund.

Samarbeid

I 2016 ble Kristenradio Vest opprettet som et samarbeid mellom syv kristne lokalradioer i Bergensområdet med formål om å drive sendinger på Dab-radio. Radio Fana var en av disse lokalradioene, sammen med City Radio, Godt Nytt Radio, Kanal 7, Radio Bølgen, Radio Osterøy og Radio PR.

– Det første året hadde vi sendinger både på FM og Dab+ samtidig, men da NRK, kommersielle radioer og lokalradioer sluttet å sende   på FM, valgte vi å gjøre det samme, forteller Torgersen.

Kristenradio Vest sender i Nordhordland med Bergen, Hardanger, Indre Sogn og Sunnhordland og Rogaland, i tillegg til å sende på nett. Fra årsskiftet vil Kristenradio Vest stoppe sine sendinger.

Økonomi og folk
Hvorfor legger Radio Fana ned?

– Det er på grunn av økonomi, og at det ikke er noen som er villig til å dra radioen videre. Vi har levd av gaver, men det har minket etter hvert. Vi har også fått en del testamentariske gaver, men nå er det slutt på dem, sier Torgersen.

Kanalen har hatt 25 timers sending pr uke de siste årene og ti medarbeidere.

Hovedsending
– Hvordan har det vært å jobbe med Radio Fana?

– Det har vært fint. Sendingen lørdag kl, 22 til 24 har vært hovedsendingen vår, der vi har hatt innringing og forbønnsdel. Mange ringte inn, men det minket med innringere etter koronapandemien. Overgang fra FM til Dab gjord at vi mistet en del eldre lyttere. De hadde ikke Dab-radio og måtte ha folk til å hjelpe seg med å finne oss.

Frelst
– Hva tror du Radio Fana har betydd?

– Det har betydd mye. Vi vet at folk er blitt frelst gjennom å ha hørt på oss.

Den siste sendingen til Radio Fana blir fra kl. 20 til 22 på nyttårsaften.

– Det blir mimreprat, men stort sett vil vi holde programmet gående til siste Vi kommer til å sende tale- og sangprogram, men det blir tid til tilbakeblikk og litt historikk, forteller Henrik Torgersen.

1 svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.