SUNNMØRE: Sjøholt folkehøgskole er eid av Indremisjonsforbundet. FOTO: SAMBÅNDET ARKIV

Folkehøgskole – nå også for de som vil gå etter ungdomsskolen

INNLEGG Etter et år hos oss ved Sjøholt folkehøgskole kan en igjen sette på play og fullføre videregående skole, skriver rektor Lars Johan Klokk.

I mange år har jeg stått på stand og messer for folkehøgskoler. Jeg har markedsført skoleslaget for de som er ferdig med videregående skole. Mange rådgivere har etterlyst et tilbud til de som er yngre. For de som trenger en pause, en omstart, eller som ikke vet hva de skal velge av videre utdanningsvei.

INNSENDER: Lars Johan Klokk er rektor ved Sjøholt folkehøgskole. FOTO: AIDA FOTO

Det finnes muligheter for yngre elever å gå på folkehøgskole. Den forrige regjeringen godkjente en folkehøgskole som er til for de som trenger en pause før de tar fatt på videregående opplæring.

Det er altfor få som kjenner til dette tilbudet.

Sjøholt folkehøgskole har nå holdt på i tre år. Vi opplever at mange unge har mistet gnisten til å gå videre på skole etter ungdomsskolen, dette blir også underbygget av statistikk for frafall i den videregående skolen.

Av ulike grunner har mange falt utenfor. Noen har blitt mobbet, noen strekker ikke til, og andre har bare behov for en pause.

Hvorfor velge feil når du kan velge rett?

Vi tilbyr et års pause! Et aktivt år med personlig utvikling, relasjonsbygging og mye mer. Etter et år hos oss ved Sjøholt folkehøgskole kan en igjen sette på play og fullføre videregående skole.

Alle kjenner en ungdom som trenger en pause før videregående. Foreldre, besteforeldre, onkler og tanter, her kommer en oppfordring fra meg til å gi et tips til den unge om at det finnes muligheter. Hvorfor velge feil når du kan velge rett ved trykke på pauseknappet et år?

Informasjon finnes på folkehøgskole.no eller på skolens hjemmeside.

Også publisert fredag 07.06.: Lære fra Gud.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.