MISJON: Unådd-konferansen arrangeres dette året i Stavanger. ILLUSTRASJON: unådd.no

Vil nå de unådde

Ennå i dag er det om lag 7200 folkegrupper i verden som regnes som unådde av evangeliet. Nå lanseres et tilbud til kristne forsamlinger i Norge om å bli "Unådd-menighet".

Unådd-konferansen har i fem år vært arrangert i Credokirken i Bergen. Årets utgave går av stabelen i Imi-kirken i Stavanger 25.-26. oktober.

Nærmere 40 organisasjoner og menigheter står bak konferansen, deriblant Misjonssambandet og Normisjon.

– Her møtes de tradisjonsrike store norske misjonsselskapene og nystartede initiativer fra hele landet, framholder arrangørene.

– Bevegelse

ImF er ikke medarrangør, men ImF-leder Runar Landro har stilt seg positiv til at ImF-forsamlingene kan kontaktes om arbeidet. Flere ImF-forsamlinger har deltatt på de tidligere konferansene i Bergen.

– Dette er ikke lenger en konferanse, men en bevegelse. Det sier leder av Norme (Norsk råd for misjon og evangelisering), Øystein Samnøen. ImF er medlem av Norme.

Bønnemøte

I tillegg til den årlige konferansen består arbeidet av et digitalt bønnearrangement på Zoom hver første tirsdag i måneden. Hver gang blir to unådde folkegrupper presentert av deltakende misjonsorganisasjoner, og det blir bedt konkret for disse.

Ved å registrere seg som bruker på unådd.no blir man en del av et landsdekkende bønnenettverk av enkeltpersoner, menigheter og misjonsorganisasjoner som ber for unådde folkegrupper om at de skal bli nådd med evangeliet.

VEST-AFRIKA: Bozo-folket i Mali er en av folkegruppene det bes spesielt for. Dette bildet, av en jente tilhørende denne folkegruppen, ble tatt i Bamako 1. september 2007. FOTO: Ferdinand Reus/Wikimedia Commons

Bønneportal
Unådd-konferansen har også utviklet en egen bønneportal med detaljert informasjon om folkegrupper som man ønsker å nå.

– Vi arbeider med å få et enda større bønneengasjement inn i arbeidet, og vi håper det skal bli fruktbart. Det skriver ansvarlig for Bønneportalen, Kenneth Dalaker, i en e-post til Sambåndet.

130 folkegrupper innen rekkevidde
Sjelesorg- og retreatleder i ImF Rogaland, Anne Berit Aarsland, har distribuert et informasjonsskriv om arbeidet til ImF-forsamlingene i Rogaland.

Her går det fram at cirka 1/3 av deltakerne på Unådd-konferansen er under 30 år.

– Vi har sammen identifisert at vi er innenfor rekkevidden til minst 130 av verdens unådde folkegrupper. Vi er fast bestemt på å få ned antallet unådde folkegrupper som, for tiden er 7256, uttaler arrangørene i brevet.

Folkegrupper som har under to prosent evangeliske kristne, regnes som unådde (se lenke til informasjonsvideo nederst).

«Unådd-menighet»
Tilbudet om å bli en «Unådd-menighet» er rettet til forsamlinger som vil
synliggjøre behovet for å mobilisere misjon til de unådde folkegruppene. «Unådd-menigheter betaler 1000 kroner i året og får anledning til å sende 2-4 ledere til lederdagen i forkant av konferansen.

På årets konferanse lanseres en egen menighetsrabatt (se mer i faktaboks under).

– Vi tror at misjonsutvalg, misjonsledere og alle misjonsinteresserte i menigheten vil ha stort utbytte av å bli med på Unåddkonferansen, sier arrangørene.

Utsendinger
Tanken er at Kirke-Norge og Misjons-Norge på denne måten skal finne sammen.

– Vi ønsker i fellesskap å dreie vår oppmerksomhet og misjonsinnsats over på de folkegrupper som har få eller ingen vitner eller levende fellesskap i blant seg . Vi skal sende norske, og vi skal støtte lokale kompetente folk både på kort- og langtidsoppdrag, heter det i brevet.

På banen
Spørsmålet er hvor og på hvilken måte utsendingene skal sendes og støttes.

– Hva kan vi lære av hverandre, og hvordan kan vi være strategiske og samkjørte. For å klare dette trenger vi ledere, samt bønne- og misjonsfolket i hver menighet, på banen, framholder arrangørene.

Unådd-konferansen

  • Full pris er 1500 kr (for Hovedkonferansen og Lederkonferansen), 900kr for Hovedkonferansen.
  • Menigheter som kommer med fem eller flere, får 20% rabatt per deltaker.
  • En egen rabattkode blir sendt når menigheten melder seg inn som Unådd-menighet.
  • Studenter har egen rabatt og regnes ikke med i dette tilbudet.
  • Påmelding til årets konferanse skjer på www.checkin.no (søk
    Unådd)
  • De som ønsker å bli Unådd-menighet, kan kontakte Credokirken: perove@credokirken.no, Imi-kirken: terje@imikirken.no, Kristent Fellesskap tedahle@gmail.com
  • For å bli med i bønnenettverket, send mail til kenneth.dalaker@hotmail.com
  • Unådd hjemmeside: https://unåddkonferansen.no
  • To videoer som forklarer begrepet unådde folkegrupper:
    Into the fold: Advanced layouts | Wix Studio (youtube.com) (Eng) https://www.veed.io/view/8224b1d8-035e-4641-8318-55646b8ee12e (norsk
    tekst)
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.