SAMTALE: Aud Karin K. Ringvoll (fra v.), Torgeir Lauvås, Anne Lene Otterøen, Anne Marte Fossum og Andreas Bjørntvedt inviterer til temakveld 24. oktober som marker at Fredheim Arena samtalesenter er i gang. FOTO: Privat

Markerer at Fredheim Arena samtalesenter er i gang

En temakveld om den gode samtalen utgjør startskuddet for Fredheim Arena samtalesenter.

– Det er for å markere at vi er i gang med mulighet for å søke samtale, sier veiledningspastor Anne Lene Otterøen i Fredheim Arena til sambåndet.no.

Det handler om temakvelden torsdag 24. oktober, som er startskuddet for Fredheim Arena samtalesenter.

Temaet for kvelden er «Hvordan snakke godt sammen?». Samtidig blir det også informasjon om oppstart av samtalesenteret.

– Den kvelden ønsker vi å fokusere på både viktigheten av samtale og det å gi noe tips og input på hvordan den gode samtalen kan finne sted, og hva som ofte hindrer den samtalen, fortsetter Otterøen.

Bagasjen
Aud Karin K. Ringvoll vil ha innlegg om den gode samtalen, mens Anne Lene og Roar Otterøen vil ha et innlegg som går på bagasje og ballast man bærer med seg og som påvirker hvordan man kommuniserer.

– Det vi ser, er at veldig ofte er det en del triggere og ting vi har med oss fra historien vår og bagasjen vår, som farger hvordan vi lytter. Det kan være lurt å være klar over hva vi har med oss, sier Otterøen.

Fleksibilitet
Samtalesenteret har 10-15 frivillig veiledere på plass som kan ta imot folk til samtale. I tillegg er Aud Karin ansatt i 20% stilling som faglig ansvarlig for samtalesenteret. Når folk tar kontakt, vil de bli satt i forbindelse med en veileder som avtaler tid med dem.

– Vi vil ha stor fleksibilitet i at det vil være mulighet for samtale både dag, ettermiddag og kveld. Veilederne blir fulgt opp både med fagdager og samtaler.

Samtale
– Hva kan du si om samtalesenteret og hva slags tilbud det er?

– Vi ønsker å være en plass for menighetens egne, men primært ønsker vi at dette tilbudet skal nå lenger ut, for vi ser at det er lange ventelister for samtaler. Der er mange mennesker som har et behov for noen å gå sammen med.

Otterøen understreker at det ikke er terapi, men samtale.

Senke terskelen
– Blir det på en måte sjelesorg, åndelig veiledning?

– Det er en mulighet til å komme om du ønsker samtale om ting som er utfordrende i eget liv, eller om du står i krevende relasjoner, eller om du har ting som du synes er vanskelig med tanke på tro, svarer Otterøen.

– Vi ønsker å senke terskelen for å søke hjelp, slik at man ikke venter til det vanskelige er blitt større enn det trenger å bli. Det tror vi er viktig. Det er helt naturlig å søke hjelp, og det er godt å ha noen å gå sammen med. I tillegg ønsker vi å arrangere kurs åpne for alle med ulike tema som kan være aktuelle, legger hun til.

Les intervju med Aud Karin K. Ringvoll i Sambåndet 7/24 om den nye oppgaven hennes.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.