Sambåndet

Søndag 20. august 2017
RSS

Kvinner kun på varaplass

 KVINNEFORKJEMPER: Gudrun Longva har i en årrekke markert seg som en av ImFs sterkeste forkjempere for kvinner i forbundsstyret.FOTO: EGILL J. DANIELSEN Av Egill J. Danielsen Flere GF-utsendinger i Stavanger talte sterkt for at ImFs forbundsstyre nå burde få sitt første kvinnelige medlem, etter at lovverket for to år siden ble åpnet for dette. – Det […]

Av admin. Publisert 27. juli 2007.
  
KVINNEFORKJEMPER: Gudrun Longva har i en årrekke markert seg som en av ImFs sterkeste forkjempere for kvinner i forbundsstyret.
FOTO: EGILL J. DANIELSEN

Av Egill J. Danielsen

Flere GF-utsendinger i Stavanger talte sterkt for at ImFs forbundsstyre nå burde få sitt første kvinnelige medlem, etter at lovverket for to år siden ble åpnet for dette.

– Det er ikke mange kvinner som våger seg opp hit på podiet i ImF, ironiserte Gudrun Longva til latter fra salen før valget. Hun oppfordret misjonsfolket til å vise at man mente alvor med lovendringen ved sist GF i 2005.

Spenningen var derfor stor da valgresultatet ble talt opp: Ingen kvinner kom inn i styret.

Da var begeret fullt for Gudrun Longva:

– Nå er jeg skuffet. Veldig skuffet. For to år siden sa dere at det kunne velges kvinner inn i Forbundsstyret. Mente dere det ikke?

– Det er et paradoks å være kvinne i denne organisasjonen når vi har slike debatter. Hvis det ikke viser seg i handling, spørs det om vi som kvinner gidder å stille opp på listene i framtiden.
 
Svaret fra salen uteble ikke. Da valget av varamedlemmer ble talt opp, var det kvinnenes tur. Alle de tre plassene ble besatt av damene Grete Snilldalsli, Marit Mulelid og Oddny Oterhals Førde.

Det skal i rettferdighetens navn nevnes at det bare manglet én stemme på at Grete Snildalsli fra Trondheim med sine 118 stemmer fikk fast plass i styret. Sverre Dag Ljønes fra Gjerdrum slo henne på målstreken med 119 stemmer.

Flere gav valgordningen skylden for at kvinnene ikke kom inn. For i sum fikk nemlig de kvinnelige kandidatene 209 stemmer fra til sammen rundt 230 stemmeberettigede kandidater. Det vil si at de fleste utsendingene stemte på en kvinne. Situasjonen var imidlertid at tre nye medlemmer skulle velges inn i styret samtidig. Og når utsendingene gjennomsnittlig stemte på ca én kvinne og to menn, fordelte stemmene seg ugunstig for kvinnenes vedkommende.

Gjenvalgt formann Erik Furnes var umiddelbart etter valget skuffet over at ingen kvinner fikk fast plass i styret. 1. og 2. vara, som nå er Grete Snildalsli og Marit Mulelid, vil imidlertid møte fast til alle møter i forbundsstyret.

– Det gleder vi oss til, dette blir en berikelse for styrearbeidet. Det blir tross alt en ganske tydelig synliggjøring av at kvinnene nå er med, sier Furnes.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Gaven fra en anonym lottovinner brukes til å ruste opp Fjell-Ly.

Etter en tids leting har ImF Midthordland nå fått ansatt en ny barne- og ungdomsleder.

Begrepsbruken til et muslimsk trossamfunn har gjort det nødvendig for NLM-forsamlingen i Kristiansand å presisere ståstedet sitt.

Arkeologer tror el-Araj er svaret på hvor Peters hjemby, Betsaida, lå.

Ein tanke om at det finst ein Gud som vart menneske til frelse for verda, vart for stor til at kunnskapsminister Tormod Røe Isaksen kunne tru.

Copyright © Sambåndet 2017