Sambåndet

Onsdag 26. april 2017
RSS

Mer Guds ord til folket

  Av Ingjerd Våge Han brenner for at flere taler blir tilgjengelig via internett. Podcast er lyd eller videofiler, publisert på nett, som folk automatisk kan laste ned til sin egen pc. Dette er helt gratis, og man kan også lett overføre talene til en mp3 spiller eller brenne de over på en cd. Lett […]

Av admin. Publisert 18. juni 2008.

 

 

Av Ingjerd Våge

Han brenner for at flere taler blir tilgjengelig via internett. Podcast er lyd eller videofiler, publisert på nett, som folk automatisk kan laste ned til sin egen pc. Dette er helt gratis, og man kan også lett overføre talene til en mp3 spiller eller brenne de over på en cd.

Lett å bruke
– ImF burde sendt en mp3 opptaker med alle sine talere. Disse talene kan da legges ut på ImF sentralt sine nettsider. Også bibelskolen kunne lagt ut mye av sin undervisning. Jeg river meg i håret over at undervisningen på for eksempel forsamlingskonferansen i vinter ikke ble tatt opp. Dette er dårlig utnytting av resurser, sier Fyllingen som til daglig jobber som ungdomssekretær i Sunnmøre Indremisjon.

Barne- og ungdomsarbeidet han har ansvar for, legger jevnlig ut sine taler som podcast. Disse talene kan ha opptil 50 nedlastninger daglig.
– Er dette vanskelig å laste ned?
– Nei. Dette er ikke mye vanskeligere enn å skru på en datamaskin.

På møter
Fyllingen foreslår også at nedlastede taler fra nett, kan brukes på møter. Han mener at det er fint mulig å arrangere møter uten at taleren faktisk er der. Hvis det er forkynnelse og fellesskap man er ute etter, får en begge deler selv om talen lyttes til via podcast. I tillegg kan podcast være en mulighet for å nå flere.
– Vi aner ikke hvem som lytter til disse talene. Det kan være hele landet, eller hele verden, sier Fyllingen. 

Saken fortsetter under bildet:

 

PODCAST: Kjetil Fyllingen mener ImF bør utnytte de digitale mulighetene bedre. FOTO: SAMBÅNDET/ARKIV

Over 70.000
ByMenigheten Sandnes var tidlig ute med podcast i Norge. Deres podcast ble registrert hos Apple i august 2005. I 2007 var antall nedlastninger hele 73.614. Med andre ord omlag 200 nedlastninger hver dag. De legger ut både taler og dramastykker som holdes i menigheten.
– Hvis vi tror på at det virker å forkynne Guds ord, må vi bruke de mulighetene vi har, mener Kjetil Fyllingen.

– For ImF er dette først og fremst et ressursspørsmål.
Medieavdelingen er i en presset situasjon på grunn av at vi mangler medieleder. Derfor rekker vi ikke over alt vi ønsker, sier redaksjonsleder Egill J. Danielsen.

 Sjekk Sunnmøre Indremisjons sin podcast her

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Arrangørene ønsker at Håpets festival skal bidra til en stor vekkelse i Norge slik at mange kan bli frelst.

Langt færre ja-svar enn ventet, gjør at KVS-Bygland må kutte i fagtilbudet.

Til høsten starter to kretser i Indremisjonsforbundet med konfirmantundervisning – Indremisjonssamskipnaden og ImF Rogaland.

Frikstad bedehus er i gang med å utvide, mens Molde bedehus planlegger utbygging.

Byråkrater og politikere går nå langt i å mistenkeliggjøre virksomheten til kristne organisasjoner.

Copyright © Sambåndet 2017