Sambåndet

Lørdag 17. mars 2018
RSS

Priser pinsepastor

Egill Svartdahl får økumenikkprisen 2011.

Av KPK. Publisert 23. mars 2011.

Egil Svartdahl er tildelt Økumenikkprisen 2011. Foto: TV2

Pinsepastor Egil Svartdahl er tildelt Økumenikkprisen for sitt langvarige engasjement for bønn og kontakt på tvers av kirkelige tradisjoner.

Prisen deles ut av Norges Kristne Råd annethvert år til personer eller aktører som arbeider for styrket enhet mellom kirker. Overrekkelsen skjer onsdag på rådsmøtet i Norges Kristne Råd, som finner sted i Trondheim denne uken.

Styret i Norges Kristne Råd sier i begrunnelsen for pristildelingen blant annet at ”Egil Svartdahl har gjennom sin tjeneste og sitt engasjement vist at bønn er en kilde for arbeid på tvers av kirkelige tradisjoner.
Både som ungdomspastor og siden i tjeneste som hovedpastor, har han vært opptatt av å bygge nettverk mellom menighetsledere. Nettverk der man tar ansvar for hverandre gjennom bønn.”

I begrunnelsen blir det videre vist til de bønnevandringer han arrangerte i Oslo sentrum, og der det ble bedt for ulike menigheter og kirkesamfunn. Han har også vært medvirkende til den felleskirkelige ”Bønn for Oslo”.

Som tv-pastor har han speilet ulike kirkelige tradisjoner. ”Han har vært en del av allmennkringkasteren, ikke opptatt av merkelapper og skiller, men med ønske om å vise til vår felles grunn som kristne”, står det i begrunnelsen.

Prisen er ment både som en anerkjennelse for det arbeidet som er gjort, og en motivasjon for videre arbeid. KPK

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Påskemusikalen «Lys, lys levende» trekker linjene mellom Jesus og det første påskelammet.

I Pakistan har Anjum Naz Sandhu (62) i to år hatt en dødsdom for blasfemi hengende over seg. Denne uken ble han frikjent i høyesterett.

Konfirmanter fra ImF Straume har vært på tur til Kenya, og noen av dem vil gjerne reise tilbake.

Det kan være sunt å kjenne på moralsk skam, og denne positive siden av skam kommer ikke fram i NRK-serien med samme navn, mener fagfolk.

Vik bedehusforening har vedtatt å opprette forsamling i 2019.

Copyright © Sambåndet 2018