Sambåndet

Onsdag 17. juli 2019
RSS

Dagens Preik

ImF lanserte i sommer en ny andaktsbok for ungdom. «Dagens Preik» inneholder 31 andakter skrevet av organisasjonens egne ungdomsforkynnere.

Av Bjarte Østebø. Publisert 31. august 2012.

Fakta

Dagens Preik

  • Andaktsbok fra ImF-UNG
  • Skrevet av Kenneth Foss, Kjetil Fyllingen, Vegard Soltveit og Stine Mari Brynestad Våge.
  • 31 andakter fordelt på 40 sider
  • Fås i bokhandel til 30 kr
  • Gode pakketilbud direkte fra Sambåndet Forlag

Så langt har andaktsheftet blir godt mottatt. Flere skoler og kretser har kjøpt inn større pakker. Rektor Harald Voster ved Framnes Kristne Videregåande Skule forteller at de skal dele ut boken til elever og tilsatte ved skolestart i august.

– Når både elever og personalet får den samme andaktsboka håper jeg at den kan bli et utgangspunkt for samtaler i mange ulike sammenhenger, sier han.

Ulike elever.
Heftet vil også bli brukt i sammenheng med skuleandakten og i bibel- og samtalegrupper. Voster vektlegger at elevene ved skolen kommer fra ulike bakgrunner og har svært ulik tilnærming til kristendommen.

– Derfor er det viktig for oss å kunne tilby en lett tilgjengelig andaktsbok til ungdommene. I tillegg er det flott at utgiveren har samme ståsted som skolen.

Perfekt konsept.
Også Indremisjonssamskipnaden har tatt i bruk boken. I sommer har barne- og ungdomssekretær Marit H. Ådnanes hatt med seg andaktsboken rundt på leir. Mange unge har kjøpt den med seg hjem.

– En andaktsbok er knallviktig, og denne er bra! «Dagens Preik» gir et fint supplement til bibellesingen eller en tradisjonell andaktsbok. Det er et perfekt konsept, mener hun.

Hver av andaktene er på én side, og består av en bibeltekst og aktuelle tanker rundt denne, samt forslag til videre bibellesning. I tillegg inneholder heftet henvisninger til nettsider med utdypende informasjon om temaene.

Passer for alle.
Utover høsten vil Ådnanes ta med seg boken på ungdomslag og konferanser slik at flest mulig får muligheten til å kjøpe. Så lenge en reklamerer skapes det interesse, påpeker hun.

– Jeg liker å utfordre de jeg møter på hva de bruker pengene sine på. Andaktsboken koster 30 kroner, hva er det? Det er litt godteri i leirkiosken, ler hun.

«Dagens Preik» passer både for ungdommer som har en kristen bekjennelse, og de som ikke har det. Boken har en utsalgspris på 30 kroner, men kan kjøpes i pakker til en lavere pris.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

− Ikke la bekymringene kvele troen og det mennesket du er, advarer Karen Sofie Aasmyr.

På ImFs lederkonferanse i fjor var temaet «Følg meg!. Det er også tema for Andreas Evensens bibeltimer på Lyngdal Bibelcamp.

På kort varsel stiller menighetsrådgiver Jon Løvland i Metodistkirken i Norge opp på Lyngdal Bibelcamp for å gi råd om hvordan gi evangeliet videre til neste generasjon.

I fjor sommer så det mørkt ut for Oddvar Pedersen. Han hadde kreft med spredning. I år kan han planlegge ferie til Færøyane og Shetland.

Karen Sofie Aasmyr er veileder i naturlig menighetsutvikling. Hun går til Bibelen for å finne hvordan en menighet kan bli sunn.

Copyright © Sambåndet 2019