Guttedrømmen blir alvor

Sangeren Arne Pareli Pedersen blir sangevangelist i ImF.

– Ja, dette er noe jeg har drømt om i mange år. At jeg nå får lov til å fortelle om Jesus på denne måten, er helt strålende, sier Arne Pareli Pedersen.

Til daglig studerer 22-åringen fra Harstad ved Griegakademiet i Bergen, og mens medstudenter drømmer om å stå på scenen i store internasjonale operahus, drømmer Arne annerledes.

Guttedrøm
– Da jeg var liten drømte jeg om å bli misjonær i Brasil, sier han og ler. Deretter var det vekkelsespredikant som var planen. Etterhvert skjønte han at sangen og musikken var den gaven han hadde fått.

– Jeg har alltid sunget mye, og da jeg var en 12 år gammel skjønte jeg at det var sangens tjeneste jeg skulle stå i.

Etterhvert vokste det også fram en lengt etter evangelisering og dermed var veien kort til sangevangelisten. Nå blir drømmen altså oppfylt – som sangevangelist i ImF i 20 prosent stilling.

Han vet forsåvidt hva han går til for han har allerede tjuvstartet. Siden 2009 har han vært på flere turneer og aksjoner med Marit og Irene.

– Jeg har fått en god opplæring og praksis. Både fra dem og Gunstein Draugedalen, sier han.

Elsker å formidle
Reiseruten for høsten er klar og nå bare gleder han seg. Alle som opplevde Arne under Sommerstevnet i Lyngdal, tror ham så gjerne. Med sitt eget band, Pareli, i ryggen og en feststemt forsamling foran seg, ledet han sangen og musikken gjennom alle møtene til stor begeistring. Særlig under allsangkvelden boblet han på scenen med nordnorske blødmer, gamle bedehusslagere og vitnesbyrd om Jesus.

– Sånne ting elsker jeg å gjøre. Det er bare så kjekt, sier han begeistret.

Og han innrømmer gjerne at han er glad i de gamle bedehussangene.

– Jeg er nok litt gammeldags, ja. Inni meg er jeg en 75 år gammel mann fra Jæren, sier han og ler. En konservativ sjel, kaller han seg selv, og er klar over at han også kan bli oppfattet som ekstrem av noen.

– For meg er det enkelt. Når Bibelen sier noe, så er det sånn. Da er det ikke vits å diskutere. Men det er heller ingen vits å støte noen bare for å støte. Jeg liker mye bedre å møte mennesker med kjærlighet, sier han.

Nystemten
Å diskutere fotball med Arne er heller ingen vits for det finnes bare ett lag. Det kler seg i rødt og kommer fra Bergen.

– Jeg har holdt med Brann helt siden jeg var liten. Det må være en genfeil eller noe for ingen andre i familien holder med dem, sier han og ler.

Det første jeg gjorde da han kom til Kongshaug ved Bergen i 2006 var derfor å kjøpe sesongkort på Stadion. Der er han så ofte han kan. Forrige sesong fikk han også oppleve å lede hele Stadion i Nystemten, Bergens nasjonalsang, som synges foran hver hjemmekamp.

– Det var noe av det største jeg har opplevd, sier han begeistret.

Men større enn å være sangevangelist?
– Der er jeg overhode ikke i tvil. Å få lov til å reise rundt og synge og fortelle om Jesus, det er større enn alt, sier Arne Pareli Pedersen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.