Sambåndet

Lørdag 25. mai 2019
RSS
UFERDIG: – Vi er klar over at det fortsatt er noen brukermessige mangler, så gi oss gjerne en melding hvis du oppdager noe som ikke virker eller bør endres, sier administrasjonsleder Helge Kleven i ImF. FOTO: ImF MEDIA ARKIV

ImF gir deg «min side»

Nå kan du både opprette og endre gaveavtaler fra sofakroken.

Av Vilhelm Viksøy. Publisert 24. april 2019.

MIN IMF: Navn, telefonnummer og epost er det du trenger for å registrere deg som bruker på ImFs nye «min side». For å opprette gaveavtaler, trenger du også bank-id. ILLUSTRASJON: SKJERMBILDE

Denne vinteren har ImFs administrasjon og kontoravdeling vært fordypet i tall, kolonner, skjemafelt og databasekrøll. Årsaken er overgang til ny leverandør av giver- og medlemsregister. Det krever både konsentrasjon og tålmodighet. Men gir også muligheter.

– Det har vært et krevende arbeid, men nå nærmer vi oss et ferdig resultat, sier Helge Kleven, administrasjonsleder i ImF.

Det nye systemet som er levert av Xledger, får i tillegg til gårsdagens sortering av tall og folk, nye funksjoner som skal gjøre hverdagen for ImF-eren enklere.

– Vi får nå en «min side» der hver enkelt kan logge inn og se hvilke giveravtaler som er registrert, og selv gjøre endringer og tilpassinger i disse. Alt er ikke på plass, men vi anser det ferdig nok til at vi ønsker å ta det i bruk, sier Kleven.

Registrering.

For å bli bruker, går du som kunde til «imf.no» og velger «min side» i toppmenyer. Da havner du på en påloggingsside. Her fyller du inn navn, epost og mobiltelefon. En verifiseringskode blir deretter sendt til mobil eller epost – og vips, så er du i gang. I neste bilde fyller du inn litt flere personalia og velger også om du ønsker å reservere deg mot epost, sms, telefon eller brev.

– Dette er en del av de nye GDPR-reglene der du som kunde i større grad skal ha kontroll med kommunikasjonen. Dette er et av punktene vi trenger å se litt mer på for det vil være naturlig å kunne differensiere kontakten, for eksempel å ønske brev fra en enhet, men ikke fra en annen. Slik det er nå, er det litt for generelt, sier Helge Kleven.

Manuelle klikk.

Men ikke alle kundene opplever «vips, der var vi i gang». De som er registrert i ImF sin database – som vil gjelde de fleste som ser behovet for å logge inn på «min side», men som ikke ligger registrert med epost – eller er registrert med en annen epost enn den man bruker ved pålogging, vil møte et «vente-bilde» som sier at registrering er til behandling.

– Det handler om å unngå at noen ender opp med to oppføringer i databasen. I stedet for å lage en dublett, krever systemet en manuell godkjenning for å samordne registeropplysningene. Per nå har vi ikke funnet annen måte å gjøre dette på, sier Kleven.

Gaveroversikt.

Vel inne på «min side», vil man så finne en oversikt over både abonnement, gaveavtaler og prosjekt man er med og støtter. Noen finner også en oversikt over medlemskap, litt avhengig av om den lokale enheten en er tilknyttet, har tatt systemet i bruk.

Det man også må være obs på, er at både Sambåndet og kretsblader står oppført under gaveavtaler.

– Det er tekniske årsaker til dette på grunn av de frivillige abonnementene. Her kan det komme en endring, sier Kleven.

Kretsbladene står som gaveavtale fordi en ikke har fakturert ut et betalingspliktig abonnement, men heller har sendt gavegiro med bladene.

– Alt dette er ting vi ser på for å forbedre, men vi har valgt å lansere for å kunne bruke det som fungerer godt, sier Kleven.

Lett å endre.

Og det som nå er mulig, fra sofakroken, er for eksempel å endre eksisterende giveravtaler.

– Da velger man den aktuelle avtalen og endrer beløpet. Dermed er det gjort. Hvis dette er en avtalegiro og summen blir økt, er det også viktig å sjekke at trekkgrensen den enkelte har satt i sin egen bank, er høy nok, understreker Kleven.

Det er også mulig å tegne nye avtaler. Da trenger man bank-id eller bank-id for mobil for hånden.

– Dermed kan man tegne avtale uten å måtte signere fysisk på et papirark som sendes inn, sier Kleven.

Foreløpig er oversikten over aktuelle gave-prosjekt noe uoversiktlig.

– Vi jobber med dette også, men dersom man vet hva prosjektet man skal støtte, heter, så er det greit å finne ut av.

– Vi er klar over at det fortsatt er noen brukermessige mangler, så gi oss gjerne en melding hvis du oppdager noe som ikke virker eller bør endres. Men samtidig er vi veldig klar for å ta i bruk en «min side» slik at våre givere skal få en enklere og mer fleksibel hverdag. Derfor velger vi å rulle dette ut allerede nå i håp om at mange velger å gjøre positive endringer i sine giveravtaler, sier Helge Kleven.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Bjørn Are Davidsen har undersøkt hva slags bilde lærebøker i grunnskolen og videregående skole gir av kristendommen. Det er et utpreget mørkt bilde.

Atten ungdommer fra Bedehuskirken brukte påsken til å besøke en misjonærfamilie i Sørøst-Asia.

I fjor registrerte misjonseide Plussreiser en økning på inntil 27 prosent på reiser til Israel.

Nyansatt administrasjonsleder i ImF-Ung, Anne-Kari Vik, oppfordrer lag og forsamlinger til å ta kontakt hvis de trenger administrativ hjelp.

Representanten for 21 campingplasser på Agder og i Telemark spør hvorfor det ikke er snakk om brannsikkerhetskrav på bobilparkeringer, stellplasser og rasteplasser.

Copyright © Sambåndet 2019