Ung, fersk kretssekretær

 FORKYNNER: – Jeg er først og fremst forkynner, men stillingen medfører også en del kontorarbeid,sier Glenn Nord-Varhaug. (FOTO: EGILL J. DANIELSEN) Av Egill. J. Danielsen Glenn Nord-Varhaug har tatt over stafettpinnen etter Knut Mæstad, som fungerte som konstituert kretssekretær et knapt år i den aktive indremisjonskretsen nord for Bergen by. Nord-Varhaug har vært noen få […]

  
FORKYNNER: – Jeg er først og
fremst forkynner, men stillingen medfører også en del kontorarbeid,sier Glenn Nord-Varhaug.
(FOTO: EGILL J. DANIELSEN)

Av Egill. J. Danielsen

Glenn Nord-Varhaug har tatt over stafettpinnen etter Knut Mæstad, som fungerte som konstituert kretssekretær et knapt år i den aktive indremisjonskretsen nord for Bergen by. Nord-Varhaug har vært noen få uker i stillingen når Sambåndet møter ham.
Han er en av de yngste kretssekretærene i ImFs historie. Selv er han ikke særlig opptatt av akkurat det. Ydmykt forklarer han hvorfor han har sagt ja til den viktige og krevende oppgaven:
-Dette er ikke en tjeneste jeg har tatt på meg fordi jeg har så stor tro på min egen dyktighet. Jeg har tatt imot kallet fordi jeg tror Gud vil gi meg kraft og styrke til oppgaven.

Forkynner, først og fremst
27-åringen fra Varhaug på Jæren har solid bakgrunn fra Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM). Men han har også bra kjennskap til Indremisjonsforbundet fra tiden som elev på Lyngdal Jordbruksskole, hvor han var elev i årene 1992 til 1995. Etter den tid har han gått på Fjelltun Bibelskole i Stavanger, og et år på forkynnerkurs på Fjellhaug i Oslo. Han har i flere år reist som forkynner i Nordmøre krets av NLM, før han i fjor flyttet til Alversund sammen med sin kone Margunn. Også i Nordhordland har han reist som forkynner for Misjonssambandet.

– En real «sambandsmann» med andre ord?
– Joda, men veien derfra til Indremisjonsforbundet er jo svært så kort. Mange av bedehusene eies felles av begge organisasjonene, og folkene er ofte de samme. Derfor hører jeg på en måte til i Indremisjonen også, sier han.
Nord-Varhaug understreker at grunnsynet til de to organisasjonene er det samme, og legger til at hans primærkall er å forkynne Guds Ord:
– Jeg ønsker å være med å formidle Guds ord til fornyelse og frelse.  Jeg har blant annet lest grundig gjennom Håndbok for bedehuset, og funnet ut at kursen som her pekes ut for Indremisjonen samsvarer godt med mitt kall.

Til disposisjon
– Hva er din visjon som kretssekretær i Nordhordland Indremisjon?
– Det overordnede målet er selvsagt å nå nye mennesker med evangeliet. Men for at det skal skje, må de kristne bli fylt med Guds ord, og bli tent i brann for Jesus. Først da kan vi nå ut med evangeliet der mennesker er. Jeg har også stor tro på å arrangere sang- og musikkmøter på andre steder enn bedehus. Det har jeg vært med på selv, og opplevd at mennesker er blitt frelst gjennom slike arrangement. Jeg kan ikke utrette dette selv, men stiller meg til disposisjon for Gud. Først og fremst har jeg tro på hva Ordet kan utrette i et menneskes liv. Jeg har opplevd for egen del at Guds ord har pekt ut kursen og fornyet mitt eget kristenliv, sier den ferske kretssekretæren.
Han understreker betydningen av kontinuitet i det kristne arbeidet. Møter og forkynnelse på bedehusene bør være regelmessig og uten for langt opphold.
– Skal kristenlivet vokse, er det avhengig av jevnlig tilsig av åndelig mat.

Legge til rette
– Forsamlingsbygging har vært i vinden i Indremisjonen den siste tiden. Hvor bør Nordhordland Indremisjon bevege seg i det spørsmålet?
-Det viktige her er at kretsen ikke skal bestemme hvordan den enkelte forsamling skal være. Foreningene er selvstendige, og skal selv bestemme sin egen kurs. Men de plassene hvor det er naturlig og forsamlingen ønsker det, vil kretsen gjerne være med og legge til rette for både dåp og konfirmasjon på bedehuset. Men slike initiativ skal komme fra grasroten, og ikke ovenfra i organisasjonen, unde

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.