2,4 mill. til Fjell-ly

 Fjell-ly på Sotra.(FOTO: SAMBÅNDET/ARKIV) Av Torbjørn AadlandPinsehelgen i fjor ble det nye internatbygget på Fjell-ly innviet. Siden da har råbygget til gymsal, bowlingbane og ungdomsklubb med kafé stått klart. Men pengene til å fullføre utbyggingen har manglet, inntil nå.– Vi hadde godt håp om at vi skulle få pengene som vi søkte kommunen om, og […]

  
Fjell-ly på Sotra.
(FOTO: SAMBÅNDET/ARKIV)

Av Torbjørn Aadland

Pinsehelgen i fjor ble det nye internatbygget på Fjell-ly innviet. Siden da har råbygget til gymsal, bowlingbane og ungdomsklubb med kafé stått klart. Men pengene til å fullføre utbyggingen har manglet, inntil nå.
– Vi hadde godt håp om at vi skulle få pengene som vi søkte kommunen om, og er veldig glade over resultatet, sier en lettet Kjell Arne Dyrøy, formann i husstyret på Fjell-ly.
– Snekkeren står klar til å begynne på kafeen, og vi har håp om å få den ferdig i løpet av september, fortsetter han.
Dyrøy opplyser også at arbeidet med å innrede gymsalen begynner først i månedsskiftet august/september, men vil forhåpentligvis være ferdig i løpet av november. Bowlingbanen vil ikke bli bygget før Fjell-ly eventuelt får innvilget tippemidler til prosjektet, kanskje om et års tid.
– Vi søkte om midler i oktober, men har drevet lobbyvirksomhet i over et år for å få til dette, sier Atle Våge, en av ildsjelene bak prosjektet. Han forteller at bevilgningen er gitt over det kommunale investeringsbudsjettet for 2004-2007. Dette skulle egentlig vært behandlet i desember, men ble utsatt til juni pga. maktskifte i kommunen etter valget i høst.

Tilgjengelig for lokalsamfunnet
Kjell Arne Dyrøy opplever at politikerne har vært velvillige. Noe av grunnen er at anlegget skal være
delvis åpent for lokalbefolkningen. Gymsalen vil for eksempel kunne brukes av skolene i nærheten, og vil også kunne fungere som møtesal ved ulike lokale arrangement, med plass til 300 mennesker.
– Vi ser ikke på dette som noen bakdel. Vi har absolutt et ønske om at Fjell-ly skal være tilgjengelig for lokalsamfunnet, sier Dyrøy. – Vi har tro på at et Fjell-ly med en lav terskel kan bli et redskap til stor velsignelse. Vi kommer til å få kontakt med en god del folk som ellers ikke ville kommet innom. Med kafeen ønsker vi å tilby lokal ungdom en plass å være, og samtidig en plass der de får høre evangeliet. De får bli kjent med kristne mennesker, og se at vi også er normale folk. Dette er et kjempetilbud for ungdom i kommunen, sier Dyrøy.

Enstemmig ja
Pengene som er innvilget fra kommunen gjennom investeringsbudsjettet, gis i form av et rente- og avdragsfritt lån. Det vil si at lånet ikke skal betales tilbake, men etter planen ettergis etter 15 år. Dette er en måte for kommunen å gi støtte til ulike kultur- og idrettsanlegg, uten å måtte ta av driftsbudsjettet. Kommunen låner selv inn penger for å kunne gi «lån» videre til de mange ulike prosjektene som søker om støtte.
Inge Ree, kommunestyre-representant for KrF, synes det er veldig positivt at Fjell-ly satser på å være aktivt til stede i lokalsamfunnet med ulike tilbud til ungdommen. Han forteller at både flertallsforslaget og opposisjonens forslag til investeringsbudsjett inneholdt 2,4 mill. kroner til Fjell-ly, så i realiteten stemte alle partier for at Midthordland Indremisjon skulle få denne støtten til å fullføre den påbegynte utvidelsen av leirstedet.
– KrF har kjempet for å få prosjektet med på investeringsbudsjettet, og vi er glade for at alle partiene har gitt sin støtte. Jeg tror den brede støtten skyldes at alle partiene ser på Fjell-ly sitt prosjekt som et positivt barne- og ungdomsarbeid i kommunen, sier Ree.

Nølende støtte fra Arbeiderpartiet
Arbeiderpartiet, KrF, SotraListen og Senterpartiet utgjør flertallssamarbeidet i kommunestyret i Fjell. Gruppeleder i Arbeiderpartiet, Marianne Bjorøy, sier at Fjell-ly representerer et alternativ til de vanlige kultur- og idrettstilbudene, og dermed dekker e

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.