Turbulent mottakelse for ny bok

  ANKLAGES FOR HETS: Dagfinn Høybråten bidrar til hets av islam, ifølge Bergens Tidende.(FOTO. KrF) Av Kristin Tonning-Olsen I følge redaktørene Karl Johan Hallaråker og Johannes Kleppa, er de ulike temaene som tas opp i boken brennbare. Det har de fått merke den siste tiden. Både ulike aviser og radiodebatter har satt fokus på boken og […]

  
ANKLAGES FOR HETS: Dagfinn Høybråten bidrar til hets av islam, ifølge Bergens Tidende.
(FOTO. KrF)

Av Kristin Tonning-Olsen

I følge redaktørene Karl Johan Hallaråker og Johannes Kleppa, er de ulike temaene som tas opp i boken brennbare. Det har de fått merke den siste tiden. Både ulike aviser og radiodebatter har satt fokus på boken og dens innhold. Men ikke på den måten Hallaråker hadde tenkt seg.

– Jeg er overrasket over at folk har møtt boken med fordommer og totalt gale oppfatninger. En prøver å fremstille innholdet i boken som hets og konfronta-sjon med muslimer, noe som det ikke er i det hele tatt, sier Hallaråker. Han hadde ventet seg en annen mottakelse for den nye boken.
– Jeg forventet at når fagfolk med tyngde har bidratt med viktige artikler med god kvalitet, så ville boken møtt med en saklig samtale, sier en skuffet Hallaråker.

– Viktig bidrag
«Høybråten bidragsyter til bok om islamhets» var hovedoppslaget i Bergens Tidende fredag 29. oktober, dagen etter at «Kampen for verdisamfunnet» kom ut.
I samme avis svarte Høybråten selv dagen etter, og mener at hans bidrag til boken er viktig fordi han er en KrF-leder.
Saken dreier seg om at Bergens Tidende slo opp sitater fra «Kampen for verdisamfunnet.» Disse sitatene var hentet fra artikkelen til Aksel Valen-Sendstad som skrev: «Bare evangeliet om Jesus kan sette muslimene fri fra det åndelige djevelske slaveri som til sist fører dem til undergangen». Høybråten sier i sitt gjensvar at han ikke har forholdt seg til andre bidragsytere eller det de har skrevet.

Misforstått og tragikomisk
Hallaråker legger til at dette er Valen-Sendstad sin måte å formulere seg på, og at enhver artikkelforfatter står fritt til å bruke sine egne ord.
– Det han sier i dette sitatet er at Jesus er verdens frelser. Og det er da ingen nyhet. Det omfatter virkelig oss alle, påpeker Hallaråker.
Også Nettavisen har hatt oppslag om «Kampen for verdisamfunnet», og SV- leder Kristin Halvorsen har uttalt seg svært negativt om boken. Hallaråker mener både Halvorsen, Bergens Tidende og Dagsavisen har misforstått.
Og Hallaråker kjenner seg ikke igjen i kritikken som er blitt rettet mot boken og bidragsyterne inkludert ham selv, og mener at stoffet har blitt forvrengt.
– Det er tragikomisk at folk beveger seg på et så overflatisk og useriøst plan, mener Hallaråker.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.