Bibelkurs med velsignelse

 TRIVSEL:Borgny Fivelsdal og Gudrun og Erling Losnegård lyser opp når de snakker om bibelkurset de har deltatt på i en årrekke. – Her blir vi velsignet, sier de tre. (FOTO: EGILL J. DANIELSEN) Av Egill J. Danielsen Ekteparet har deltatt i mange år på Sogn og Fjordane Indremisjons bibelkurs på Alværa Misjonssenter ved Lavik. Et […]

  
TRIVSEL:
Borgny Fivelsdal og Gudrun og Erling
Losnegård lyser opp når de snakker om
bibelkurset de har deltatt på i en årrekke.
– Her blir vi velsignet, sier de tre.
(FOTO: EGILL J. DANIELSEN)

Av Egill J. Danielsen

Ekteparet har deltatt i mange år på Sogn og Fjordane Indremisjons bibelkurs på Alværa Misjonssenter ved Lavik.
Et kjærkomment kurs ifølge Losnegård. Både på grunn av den åndelige føden og fellesskapet som oppleves mellom deltakerne.

– Det gjør godt å høre Ordet så grundig forkynt. Her får vi innsikt i Guds ord. I år har Edvard Foss fra Bibelskolen forklart flere av sammenhengene mellom Det gamle og Det nye testamente under overskriften «Lærdommer fra folk før oss», sier Erling (79).
Han har mange lovord om kurset som varer en hel helg til ende med ikke mindre enn sju bibeltimer. I tillegg til nattverdsmøte og sang- og vitnemøte.
Gudrun (79) innrømmer at det nesten kan bli vanskelig å fordøye så mye på en gang, men at det samtidig er et unikt tilbud, og en spesiell mulighet til å gå i dybden.

– Vi går noen turer mellom møtene, det hjelper på, sier ekteparet.
Losnegård flyttet til «trivselsfylket» for tre år siden fordi de har barn som har bosatt seg der. Men de har deltatt på bibelkurset i Ytre Sogn også før den tid. Tidligere dro de hver høst fra Askøy utenfor Bergen for å få med seg dagene på Alværa. Og i år har de med seg venner fra Knarvik i Hordaland til Bibelkurset.
– Dette gir oss noe å leve på i hverdagen, derfor setter vi denne helgen så høyt, sier de to.

Trenger det
Borgny Fivelsdal (85) fra Gulen er også blant de 20 deltakerne på årets bibelkurs. Hun har også vært på Alværa før. Borgny forteller at hun har fått mye god åndelig føde, og er snar med å anbefale kurset til andre. Hun synes på sin side ikke det blir for mye med sju bibeltimer på en helg.

– Vi er jo ikke vant til så mye møter her i området. Det vil med andre ord si at behovet er stort. Og det er jo et godt tegn at det er behov. Forkynnerne på kurset går grundig til verks, og har en tydelig nådegave til å gå inn i Guds Ord, mener Borgny. Hun har fryktelig lyst til å komme igjen neste år, og utbringer stor takk til dem som steller i stand kurset.
– Men i min alder er det jo helsen som bestemmer hva jeg er i stand til, sier hun.

Veien til Gud
Bibellærer Edvard Foss er riktig nok hovedtaler denne helgen, men lørdag ettermiddag er det kretssekretær Anders Alme som står på talerstolen på Alværa. Han snakker om å være «i Kristus»: – Dette uttrykket er nevnt mange ganger i Guds Ord. Alle mennesker er i bunnen religiøse og vil egentlig ha med Gud å gjøre. Men mange lager sin egen vei, liksom Kain som hadde sin måte å prøve å finne Gud. Men Gud har ordnet det på en annen måte. Å være «i Kristus» er den eneste veien til Gud, forkynner Alme. Til velsignelse for 20 sjeler på Vestlandet.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.