Vekkelse i Trøndelag

 TRANGT OM PLASSEN:Mange kvelder har det vært smekkfullt i Stjørdal Bedehusunder møtene med Marit og Irene. (FOTO: JOSTEIN MORK) Det slår Irene Krokeide Alnes fast fra talerstolen når vi en lørdagskveld i slutten av april er samlet til vekkelsesmøte i Stjørdal Bedehus. Uttalelsen om været er nok mest knyttet til det flotte vårværet, men den […]

  
TRANGT OM PLASSEN:
Mange kvelder har det vært smekkfullt i Stjørdal Bedehusunder møtene med Marit og Irene.
(FOTO: JOSTEIN MORK)

Det slår Irene Krokeide Alnes fast fra talerstolen når vi en lørdagskveld i slutten av april er samlet til vekkelsesmøte i Stjørdal Bedehus. Uttalelsen om været er nok mest knyttet til det flotte vårværet, men den – på dette tidspunktet – åtte uker lange møteaksjonen har også medført en åndelig vekkelse for mange i Trøndelag.

Folksomt. Rundt 250 personer har funnet veien til bedehuset denne lørdagen. Mange flere har skrudd på radioen for å få med seg møteoverføringen via Budstikka Radios sendinger. Når vi ankommer møtet, får vi et håndtrykk før vi blir loset inn i salen der Marit og Irene synger inn møtet. De som har vært her tidligere vet hva de vil få servert, for forutsigbarhet i form er viktig for de to evangelistene. En møteleder har ansvaret for første del av møtet, og denne kvelden har Marit og Irene fått hjelp på sangsiden av ekteparet Liv og Tor-Odd Ulvin fra Stod utenfor Steinkjer. De er også «backingband» for Marit og Irene denne kvelden – en rolle de også har hatt på noen av de tidligere møtene. Resten av møtet er det Marit og Irene som har hånd om. De to damene har forstått at også trøndere har humor, og de er et oppkomme av underfundige historier og gode poeng. Og trønderne setter tydelig pris på to vestlendinger som snakker på en måte som selv trøndere kan forstå.

Radikalt budskap. Om mange av formene til Marit og Irene er velprøvde, er ikke deres formidling av evangeliet preget av lettvinte løsninger. Denne kvelden er det Irene som taler med utgangspunkt i Hebreerbrevet 11, 24 – 27. Hun tar oss med inn i smerten, men peker på at det en som er med oss i smerten. Og avslutningsordene hadde en klar utfordring:
– Hvor har du tenkt å tilbringe evigheten? spør Irene de fremmøtte i salen.

Etter et par sanger av de to damene er det Marits tur til å bestige talerstolen. Hun fortsetter på mange måter der Irene sluttet, og hennes budskap var like klart:
– Du er elsket av Jesus! Trenger du å høre det i kveld?

Mange bønneemner. Etter hovedmøtet er det tid for bønnemøte. Det innbys til forbønn, og flere velger å gå frem til første rad der tomme stoler står til disposisjon. Denne kvelden får vi også oppleve tungetale med tydning. Rundt 30 konkrete forbønnsemner blir lagt frem for Gud, sammen med alle de som ga tilkjenne et forbønnsbehov gjennom å rekke opp en hånd. Bønneemnene varierer fra frelse og helbredelse til forsvunne passord. Etter møtet er det lagt opp til sosialt samvær og en matbit, og etter en god avtale med et lokalt bakeri er det mye å velge i på kaffebordet. Marit og Irene er nok ikke blant dem som får nyte dette, for nye oppgaver venter. Både blant innringerne i omsorgsprogrammet på nærradioen og blant møtedeltakerne er det mange som ønsker å få en samtale med de to evangelistene.

Av Robert Mulelid

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.