Bibelgutta på USA-tur
LANGT FRA BILDØY: Bibelskole-elevene David Sæther, Ole Christian Martinsen og Bjarne Sunde hygget seg stort i statene.FOTO: VILHELM VIKSØY Av Vilhelm Viksøy Det var helt fantastisk, sukker David Sæther om studieturen for medieklassen, og får stjerner og striper i øynene. Han er en av tre elever som var med på turen dette året. […]
LANGT FRA BILDØY: Bibelskole-elevene David Sæther, Ole Christian Martinsen og Bjarne Sunde hygget seg stort i statene. FOTO: VILHELM VIKSØY |
Det var helt fantastisk, sukker David Sæther om studieturen for medieklassen, og får stjerner og striper i øynene. Han er en av tre elever som var med på turen dette året.
Alle inntrykkene. Folkene. Man blir slått og overveldet av omtanken de viser, sier han. Og forteller sammen med Bjarne Sunde. Om tv-produsent Bro Steve som fikk matforgiftning under dvd-innspillingen, men likevel gjennomførte fordi artistene betydde så mye for ham. Og gjestene fra Norge som han prøvde å være grei mot midt oppi kaoset. Om kirkemiddagen i West Angeles, en stor, svart menighet med seteplass til rundt 5000 mennesker. Likevel var det flere som kom bort for å prate og gav uttrykk for at de satte pris på at vi var der. Eller kreativ leder Rich Murchow i Saddleback Church, som midt i en travel helg der han hadde ansvar for musikken på seks gudstjenester, tar seg tid til å dele tanker og visjoner med unge studenter fra Norge.
Sterke virkemidler
Hovedmålet med studieturen var å lære og å bli inspirert av mediebruken i kirkene. Samtidig opplevde vi litt av den kommersielle medeieindustrien på nært hold. For inne blant kulissene i scener vi kjenner fra film og tv, måtte vi erkjenne at vi har blitt lurt mange ganger.
Film blir nok ikke det samme etter dette, må begge innrømme. Men mektig er det likevel. For film og media er sterke virkemidler.
Da vi besøkte menigheten Mosaic, fikk vi et lite innblikk i hvilke enorme muligheter som ligger i å bruke media. Men også at den skal tjene en hensikt. Det må være et budskap, så balansen er viktig sånn at ikke medie-effektene overtar, mener Bjarne.
Sjelden kjedelig
Variasjonene er også viktig. Vi er opplært til å sitte og høre, men her bruker de medier, dans og drama som både avveksling og til å hjelpe oss å forstå det som blir forkynt. Talen blir da sjelden kjedelig fordi dramastykket hjelper oss til å forstå hva dette skal handle om før talen begynner, sier David. Og engasjementet stiger hos begge. Helt enige er de ikke om hva som vil fungere her hjemme. Og godt er det. Men en ting er de enige om.
Maten kan de beholde! Norsk mat er jo bare himmelsk.
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!