Ny bok fra Haldis

 UNDRING: Lyriker Haldis Reigstad og hobbyfotograf Nils Arne Lavik opplever at skaperverket inviterer til ettertanke. Det har de laget bok om. FOTO: EGILL J. DANIELSEN Av Egill J. Danielsen «Undring» er en diktsamling av kjent Reigstad-kvalitet. Denne gangen har hun fått med seg Nils Arne Lavik som er en ivrig hobbyfotograf. Nils Arne har illustrert […]

  
UNDRING: Lyriker Haldis Reigstad og hobbyfotograf Nils Arne Lavik opplever at skaperverket inviterer til ettertanke. Det har de laget bok om.
FOTO: EGILL J. DANIELSEN

Av Egill J. Danielsen

«Undring» er en diktsamling av kjent Reigstad-kvalitet. Denne gangen har hun fått med seg Nils Arne Lavik som er en ivrig hobbyfotograf. Nils Arne har illustrert hvert av de 59 diktene med et bilde, de fleste av dem tatt i Nordhordland.

Da boken ble lansert av Sambåndet Forlag for få uker siden, ble den lagt merke til av flere store medier. Det vil si, det var mest forfatteren og det faktum at hun har solgt 73.000 bøker på 18 år som kom i fokus.
Bergens Tidende forærte henne et stort oppslag, og programmet Norgesglasset på NRK P1 plasserte henne i klasse med Jan Erik Vold, Jakob Sande og Haldis Moren Vesaas. Det finnes knapt noen som selger mer lyrikk i Norge enn Haldis Reigstad.
Forlagsredaktør Morten Moi i Gyldendal uttrykte beundring for at en «ukjent» vestlandslyriker kan nå slike salgstall. Han har selv aldri lest dikt av Haldis, men konkluderte på NRK radio med at «det virker som om hun har noe vesentlig å si til dem som kjøper diktene hennes».

Lett tilgjengelig
Om boken Undring sier Haldis selv at diktene er enkle å forstå.
– Du trenger ikke lese diktene mine fire ganger for skjønne dem. Jeg bruker enkle ord. Jeg prøver ikke være lik de andre, store lyrikerne i Norge. Det er ikke meg, sier hun.
Forlagssjef i Sambåndet Forlag Tarald Ueland er svært glad for å ha en forfatter av Haldis Reigstads kaliber i stallen. Han tror den nye boken til Haldis vil selge godt.
– Haldis utgivelser er blant de få vi tjener penger på. Det hjelper forlaget til å overleve. Jeg tror nok at også Undring vil bli trykket i flere
opplag som mange av hennes tidligere bøker.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.