Ønsker synlige ledere

 TILBAKE PÅ JOBB: – Det er godt med pause, men godt å være tilbake også, sier Hallaråker. Nå skal resultatene av studiet aktualiseres i ImF.FOTO: EGILL J. DANIELSEN av Vilhelm Viksøy Det er en av konklusjonene etter at halvåret med spesialoppdrag fra Forbundsstyret er over. Et av områdene generalsekretæren var bedt om å jobbe med, var […]

Karl Johan Hallaråke... 
TILBAKE PÅ JOBB: – Det er godt med pause, men godt å være tilbake også, sier Hallaråker. Nå skal resultatene av studiet aktualiseres i ImF.
FOTO: EGILL J. DANIELSEN

av Vilhelm Viksøy

Det er en av konklusjonene etter at halvåret med spesialoppdrag fra Forbundsstyret er over. Et av områdene generalsekretæren var bedt om å jobbe med, var åndelig lederskap.

– Jeg har samlet mye materiale fra ulike sammenhenger, studert dette og notert meg vesentlige problemstillinger som nå skal drøftes hos oss, sier Hallaråker.

Ferdig til GF
Arbeidet pågår fortsatt. Grunnlagsarbeidet som er gjort, skal skrives ut og drøftes på arbeidermøtet, i Hyrderådet og i Forbundsstyret før prosessen legges fram som konkret dokument under GF neste sommer. Foreløpig er det for tidlig å si hva som vil stå i den innstillingen.

– Forholdene i organisasjonen er ulike og vi kan ikke strømlinjeforme retningslinjene. Men vi må målbevisst arbeide med å få til et synlig, åndelig lederskap. Åndelige ledere sitter ikke bak lås og slå og gjør vedtak, men er åndelige hyrder som går foran sammen med det folket de skal være ledere for, sier Hallaråker.

Tid for handling
Bevisstheten omkring åndelig lederskap har alltid vært stor blant indremisjonslederne, ifølge Hallaråker.
– Dess mer jeg studerer våre misjonsrøtter, dess mer imponert blir jeg over fedrenes teologiske klarsyn. Spørsmålet er om vi i dag greier å aktualisere røttene inn i vår tid i stedet for bare å kopiere deres løsninger. I dag snakkes det mye om å gå fra forening til forsamling. I våre røtter er det intet teologisk sprang, men mer å regne som misjonsstrategisk aktualisering inn i vår tid med å ta i bruk det vi alltid har sett er lagt til rette for det kristne fellesskap i Guds ord, sier Hallaråker.

– Her er både teologiske, misjonsstrategiske og også pedagogiske utfordringer i det videre arbeidet. Kirkelige sammenhenger er veldig pastorrelatert, men for meg er det viktig at vi tar vare på våre lekmannsrøtter og våger å aktualisere disse inn i en ny tid. Nå må vi slutte å prate om dette. Nå er det tid for handling.

– Og så må jeg bare få legge til at alltid når vi fokuser på åndelig lederskap, har jeg behov for å si at vårt hovudfokus som Bibel- og bekjennelsestro misjonsbevegelse er forkynnelsens innhold slik at folket får åndelig sunn mat.

God ferie
I tillegg til åndelig lederskap har også denne perioden borte fra kontoret omfattet andre områder fra Røtter og fornyelse. Særlig relasjonen mellom kretsene og ImF har Hallaråker brukt tid på. I tillegg til noe tid med den nye misjonstilskuddsordingen og skoleorganiseringen. Men noen måneder borte gir ikke bare tid til arbeid, det gir også rom og tid for refleksjon og mulighet til å se ting på en noe annen måte.

– Det gjorde veldig godt med et avbrekk for å få litt distanse etter ti år i denne stolen, samle energi og for å komme til krefter. Men det var også godt å komme i gang igjen, sier Hallaråker.
– Det er godt å stoppe opp og se hva som er gode spor og hva som har behov for justering. Også gode spor har bruk for justering innimellom. Men jeg vil ikke la ordene gå foran, men la sporene vise hva jeg tenker, sier Hallaråker, som erkjenner at ferie gjør godt. Særlig det å kunne bruke tid med familien.

– Det er første sommer på lang tid med mer enn 14 dager sammenhengende ferie. Jeg sa, Anne Marie – skriv ned alle oppgavene jeg burde ha gjort de siste årene. Det gjorde hun, og det er alltid tilfredsstillende å levere lista med alle kryssene på plass, sier generalen.

&nbsp

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.