Studierådet jubilerer

 STUDIEGRUPPE: Det er mange måter å komme sammen for å studere på. (FOTO:NKrS) Av Vilhelm Viksøy Studierådet er inne i en positiv utvikling, forteller de i en pressemelding i anledning jubileet. På siste årsmøte ble 6 nye medlemsorganisasjoner lagt til fellesskapet og NKrS har nå 31 medlemsorganisasjoner. Registrert studieaktivitet så langt i år ligger foran […]

  
STUDIEGRUPPE: Det er mange måter å komme sammen for å studere på. (FOTO:NKrS)

Av Vilhelm Viksøy

Studierådet er inne i en positiv utvikling, forteller de i en pressemelding i anledning jubileet. På siste årsmøte ble 6 nye medlemsorganisasjoner lagt til fellesskapet og NKrS har nå 31 medlemsorganisasjoner.

Registrert studieaktivitet så langt i år ligger foran fjoråret, dels på grunn av økte timesatser. Men stadig opplever Studierådet at folk ikke er klar over eller ikke har tenkt over at deres aktivitet kan være støtteberettiget, skriver de.
 
I fjor ble det utbetalt støtte til vel 50 000 studietimer på over 2000 tiltak og det deltok ca. 22 500 personer. Rogaland er det fylke med størst aktivitet. 56 % er registrert som grupper og 44 % som kurs. 45 % av tiltakene er registrert under menighetene i Den norske kirke. Av organisasjonene er Norges KFUK/M og Normisjon de største med henholdvis 12,4 % og 11 %.

Studierådet forsøker også å være en pådriver ovenfor forlag og organisasjoner i arbeidet med å utvikle godt studiemateriell. Særlig når det gjelder rent bibelstudiemateriell, ønsker de seg et større utvalg og har satt av noen midler til pedagogisk utviklingsarbeid som fordeles etter søknad blant medlemsorganisasjonene. Videre er de med på å prioritere søknader til departementets midler til pedagogisk utviklingsarbeid, og i år fikk KRIK, Krisen Idrettskontakt kr. 122 500,- til et prosjekt kaldt ”Å brenne for noe uten å bli utbrent”.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.