NLM-forsamling frir til ImF

  ØNSKER SAMARBEID: NLM-forsamlingen Tremorirken ønsker samarbeid med ImF og Bibelskolen om nytt bygg og menighetsarbeid. Saken skal nå utredes. (FOTO:SAMBÅNDET/ARKIV) Av Vilhelm Viksøy – Tremorkirken er i et veikryss med tanke på nye lokaler og i den forbindelse har de kontaktet ImF og Bibelskolen for å undersøke muligheten for et nybygg på ImFs eiendom på […]

   
ØNSKER SAMARBEID: NLM-forsamlingen Tremorirken ønsker samarbeid med ImF og Bibelskolen om nytt bygg og menighetsarbeid. Saken skal nå utredes. (FOTO:SAMBÅNDET/ARKIV)

Av Vilhelm Viksøy

– Tremorkirken er i et veikryss med tanke på nye lokaler og i den forbindelse har de kontaktet ImF og Bibelskolen for å undersøke muligheten for et nybygg på ImFs eiendom på Søre Bildøy, sier generalsekretær i ImF, Erik Furnes.

Henvendelsen ble behandlet i Forbundsstyret i helgen og verken styret eller Erik Furnes ønsker å avvise initiativet. Derfor er det nå nedsatt en arbeidsgruppe som skal utrede de økonomiske, kulturelle og misjonsstrategiske konsekvensene av et eventuelt samarbeid.
– Vi ønsker ikke å konkludere allerede nå og har derfor vedtatt at saken skal utredes videre, sier Furnes som ønsker et ryddig løp rundt den videre prosessen. Det innebærer blant annet samtaler med kretsen, de etablerte foreningene i området og NLM i tiden framover.

Tremorkirken som har sitt utspring i en liten bønnegruppe, samler hver uke flere hundre mennesker i alle aldrer til gudstjeneste og ulike fellesskap. Menigheten har siden starten vært innmeldt i NLM, men mange av medlemmene og lederne har sine røtter i Indremisjonsforbundet. Dette er også en av grunnene til at ImF ser det naturlig å gå i samtaler om et mulig samarbeid.
– Vi må erkjenne at det er mange ImF-ere i Tremorkirken allerede, flere av dem er også ansatt i administrasjonen vår og på Bibelskolen. Dette er en av grunnene til at vi stiller oss positive til initiativet, sier Furnes.

LES MER: pressemelding fra Forbundsstyret i Indremisjonsforbundet

– Lyttende. Heller ikke rektor ved Bibelskolen, Roald Kvam, er avvisende til tanken. Han peker blant annet på at tette bånd mellom ImF og NLM ikke er noe uvanlig i dag, dels fordi deler av misjonsfolket har et hjerte for begge.
– Stadig flere steder finner NLM og ImF sammen i godt arbeid for Guds rike, både her hjemme og noen meter utenfor landets grenser. Så at en lokalforsamling vurderer å synliggjøre det mange av oss opplever som to kammer i samme hjerte, er kanskje ikke så underlig, sier Kvam.
Konsekvenser ved å få et forsamlingsbygg tett på bibelskolen, ønsker han ikke å kommentere før de som skal tenke, har tenkt.
– Vi går åpent og lyttende inn i dette nå, og vil forsøke å holde to tanker sammen: Hvordan drive god bibelskole og gjøre misjonsstrategiske kloke grep i en tid som denne. 

LES OGSÅ: – Naturlig henvendelse

 

NYBYGG: Området mellom hovedbygget og bibelskolehallen, er ett av flere aktuelle områder for et eventuelt nytt forsamlingsbygg på Søre Bildøy. (FOTO:SAMBÅNDET/ARKIV)

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.