Lanserer internett-kirke

iKirken.no er Noreas nyeste satsing på nettet. - Nå kan du ta med deg kirken der du er, sier Per Byrknes.

– iKirken.no vil ha to hovedpilarer: Den ene blir et ukentlig tv-program på internett, kall det gjerne en gudstjeneste. Der skal det være chatverter som tar i mot når man logger seg på og ønsker hver og en velkommen til gudstjeneste. I tillegg blir det et studieopplegg for hver tale. Dette opplegget skal kunne brukes i cellegrupper og bibelgrupper, sier en entusiastisk Per Byrknes, webredaktør og hovedansvarlig for iKirken.no.

Taler fra menigheter
Byrknes forteller at talene som skal filmes, er fra ulike menigheter og forsamlinger i Norge. Chatte-vertene blir frivillige som skal koble seg opp fra mange ulike steder og tidssoner rundt omkring i verden.

– Slik kan nordmenn i utlandet få et kirkelig tilbud der de er, sier Byrknes. Nå er han i sving med å skaffe frivillige som kan være møteverter på nett, og utfordrer misjonærer og andre nordmenn i utlandet til oppgavene som venter.

Unge på nett
Inspirasjon til dette arbeidet har Norea fått fra USA.
– Vi driver dette delvis i samarbeid med LifeChurch.tv fra USA, som er en amerikansk internettkirke, Online Church. LifeChurch.tv har en hovedpastor, mens vi her i Norge vil ha flere pastorer og prester siden vi knytter oss til allerede eksisterende menigheter, sier Byrknes. Han forteller at bakgrunnen for satsingen på iKirken, er ønsket om å nå mennesker mellom 20 og 40 år med evangeliet.

– Norea Mediemisjon har drevet med radioarbeid siden 1956, og mange av våre lyttere er nå godt voksne. Siden har vi utviklet Superblink, en nettside for barn. Nå ønsket vi å gjøre noe for aldersgruppen midt i mellom; de unge voksne. De bruker nettet og mediene, og Statistisk sentralbyrå forteller oss at nesten alle unge voksne er på nettet daglig. Dette gir Norea mediemisjon en fantastisk mulighet til å være til stede i folks liv. Nå kan vi i teorien nå de unge voksne med det kristne budskapet uansett hvor de er, bare de er på nett. Og der er de, mener Byrknes.

– Norea tror at det kristne fellesskapet er viktig. Det kan være mange årsaker til at kristne mennesker ikke er med i et fellesskap. Noen er studenter og kjenner ingen kristne på sitt studiested eller der de bor, andre bor og jobber i utlandet eller er generelt mye på farten, andre er med i et kristent fellesskap og ønsker seg ekstra påfyll, opplæring og veiledning. iKirken.no vil være et tilbud for dem alle.

Nytt konsept
1. april får Byrknes en ny kollega i Solveig Konstanse Algrøy. Hun begynner som programleder for sendingene fra iKirken.
– Dette er et helt nytt konsept i Norge som jeg tror vil slå an. Det kan være vanskelig å nå alle, men her har vi en konkret målgruppe, sier Algrøy som skal i gang med å finne frivillige som kan være talere, intervjuere og ha lovsang i tv-programmene.

Mange elementer gjenstår i arbeidet med iKirken, og verken Algrøy eller Byrknes vil anslå når sendingene fra iKirken er klare.
– Følg med, oppfordrer Byrknes og viser til Facebooksiden der interesserte kan delta i iKirkens videre utvikling. KPK

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.