Fire nyheter fra Forlaget

Og snart kommer den femte. – Det har vært en aktiv vinter og vår i Sambåndet forlag, sier Tarald Ueland

To diktbøker, der en av dem kommer fra en debutant på 90 år, en personlig fortelling fra sykesengen, en andaktsbok og en ungdomsbok i lommeformat. Spennet er stort denne våren.

For ungdom
– Jeg synes det er ekstra kjekt med en ungdomsbok. Det er det lenge siden vi har hatt det på forlaget, sier Ueland.

Store boken er det ikke, men Ueland håper den skal ha stor betydning for mange likevel. «100 % disippel» er navnet på boken, skrevet av den danske ungdomskonsulenten Helene Pihl.

– Det er en så fabelaktig tittel, og jeg håper denne boken blir brukt mye på leirer og i ungdomsarbeidet vårt – og kanskjeogså utenfor ImF, sier Ueland, som er positivt spent på mottakelsen.

Da er han mindre spent på reaksjonene på Annbjørg Helland Sævareid sin bok «Doggdropar». Der vet han mottakelsen vil bli god.

– Annbjørg er etablert som forfatter når hun nå kommer med sin tredje bok. Hun har et stort publikum som er blitt glad i bøkene hennes. Dette er en litt annerledes bok for den inneholder små andakter i tillegg til dikt, sier Ueland.

Dikt og godhet
Boken ble lansert på Vestnes i slutten av mai sammen med boken «Bare godhet», der Anne Berit og Arild Ove Halås gjennom Asle Hetlebakke sin penn forteller sin historie om Guds omsorg midt i et liv preget av Anne Berit sin alvorlige sykdom.

– Dette er en viktig og annerledes bok for oss i Forlaget. Aldri før har vi gått så tett innpå livsskjebnen til enkeltmennesker. Det er en sterk bok om sjukdom, og det å stå ved siden av sykesengen – midt i Guds omsorg. Den er sterk med sitt budskap om helbredelse – for alle blir ikke helbredet, men de er likevel ikke glemt av Gud, sier Ueland.

Ble målløse
Prosessen med boken startet i fjor sommer.

– Jeg fikk en sterk og engasjert utfordring fra et menneske som hadde møtt ekteparet Halås ved sykesengen kort tid i forvegen.
Møtet gjorde noe med henne og hun utfordret meg, dette må det skrives en bok om, sier Ueland. Han tenkte noen dager, så ringte han.

– To uker før jeg ringte hadde de selv fått samme utfordring – dette må det skrives bok om. Så da jeg ringte ble de nesten målløse begge to, sier Tarald Ueland, og smiler. De fikk den tiden de trengte, og til slutt svarte de ja. De ville fortelle sin historie.

– Det har blitt en fantastisk historie om to som har levd et godt liv, fullstendig klar over at livet ikke blir like langt som for andre. De utstråler en trygghet selv om de lever en daglig kamp med sykdom og har hatt døden på trappene tre ganger, sier Ueland som håper boken vil ha stor betydning for mange.

Voksen debutant
Den siste boken som ligger klar fra Forlaget er diktboken «Eg legg mi hand i di», skrevet av Marta Jordebrekk som debuterer i en alder av 90 år.

– Det er veldig kjekt å kunne hjelpe en 90-åring med å gi ut livsverket sitt på denne måten, sier Ueland fornøyd.

Boken inneholder dikt som Marta Jordebrekk har skrevet gjennom et langt liv og er illustrert av Anne Gerd H. Støle, som også er debutant. Sammen med Solveig Vatland som har vært en inspirator og ildsjel for å få dette til, har de imponert Tarald Ueland.

– De er tre damer som har funnet hverandre og inspirert hverandre. De har inspirert meg også, sier Ueland, som venter sin femte bok i løpet av sommeren.

– Kjell Furnes kommer med en andaktsbok, men den blir lansert til generalforsamlingen i juli. Det blir en flott bok, med solid andaktsstoff, sier Ueland.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.