Harde pakker?

Havslipt stein, varme dikt og bibelsk dybde. Valgene skulle være flere for de som leter etter litteratur fra Sambåndet Forlag til årets julegaver.

 Boken Fotspor er den fjerde boken fra forfatteren Annbjørg Helland Sævareid. På samme måten som flere av de forrige bøkene, er også alle diktene i boka Fotstpor illustrert med flotte fargefoto tatt av ektemann Knut Sævareid. Enkelte av diktene er også knyttet sammen med et andaktsstykke.

– Annbjørg Sævareid har blitt en gjenganger i forlaget. Hun har fått et takknemlig publikum og bøkene hennes selger godt, sier forlagssjefWilly Landro.

– Gjennom dikt, andakter og foto ønsker forfatteren å peke på ulike fotspor. Dette kan være Guds fotspor i skaperverket og frelsesverket, eller det er menneske som setter spor på godt og vondt i møte med hverandre, heter det i omtalen av boka.

Stein på stein.
Den andre nye boken fra Forlaget handler om fotspor av den tyngre sorten. For boka Mellom steinar og knausar handler om stein og steinbygg i Øygarden.

– Det er ikkje vanskeleg å finna stein i Øygarden, øykommunen langt vest i Hordaland. Her er mange holmar og skjer, berg og knausar, i ulike formasjonar og fargekombinasjonar. Her er og mange døme på at menneska som har budd her opp gjennom historia har nytta steinen. Steinen har vorte til hus, vegar, kaiar, gjerde, moloar og mykje anna, forteller boka i omtalen av seg selv.

Fotograf og forfatter er Egil Sæle som har et spesielt øye for stein i hjemkommunen sin.
– Dette er nok en litt mer lokalt foankret bok, men vi håper også kan appellere langt utover landet med sine flotte og fargerike bilder.

Rød tråd.
Den tredje boken handler også om fotspor, men denne gang Guds fotspor i sin egen bok. I samarbeid med Lunde forlag kommer nå Leif Nummelas Bibelens røde tråd ut på norsk. Nummela er en av Finlands mest kjente bibellærere, og er mye brukt som taler – også i Norge.

– Leif Nummela tar oss med på en spennende reise gjennom Bibelen og viser at det midt i et stort mangfold går en rød tråd fra første til siste side – Guds frelsesplan – som til sist blir til virkelighet gjennom Jesus Kristus, heter det blant annet i omtalen av boka.

– Bestill fra forlaget.
Siden dette er en samarbeidsbok oppfordrer Landro alle til å handle denne direkte gjennom Forlaget.

– Ja, fortjenesten av alle Nummelas bøker som selges i butikk, går til Lunde. Dersom noen ønsker å støtte Sambåndet Forlag, må de derfor bestille direkte fra oss, sier han. Det kan de også gjøre med de andre utgavene.

– Vi har mye spennende nytt, også fra i sommer og tidligere. Så her er det bare å bestille i vei, sier forlagssjefen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.