Gabriel Holta

Fra BildøyTV til Robinson

– Det verste med Robinson var uvissheten. Det å aldri vite hva som var det neste.

Gabriel Holta er nygift, studerer nordisk i Stavanger og innrømmer at han er oppmerksomhetssyk. Hver søndag fra september blir han å se på TV3, som deltaker i Robinsonekspedisjonen 2011.

Gabriel var elev ved T2-linjen på Bildøy Bibelskole da han plutselig forsvant til varmere strøk og TV-innspilling. Som sin personlige eiendel tok han med Bibelen. Dette har skapt oppmerksomhet.

– Valgte du bevisst å profilere deg som kristen?

– Da jeg ble innkalt til andre intervjurunde skulle jeg ha med en personlig gjenstand, noe som sa noe om meg. Da valgte jeg å ta med Bibelen. Det ante meg at de ville fokusere på det, og i de forberedende intervjuene fikk jeg nesten bare spørsmål om meg som kristen. Det er uansett en profilering jeg kan stå for.

– Hvordan reagerte de andre deltakerne?

– Overraskende positivt. Jeg fryktet på forhånd at jeg skulle få gjennomgå litt, spesielt siden jeg tok med Bibelen, som ikke har så mye praktisk nytteverdi for resten av laget. Det var vanligere å ha med kniver og lignende. Men reaksjonene var positive, folk stilte spørsmål og det var også flere som lånte Bibelen og leste selv underveis.

– Robinsonekspedisjonen foregår på en øde øy, og betyr lite mat og mye varme. Hvordan påvirket forholdene deg?

– Dette var noe jeg var skeptisk til på forhånd, men det gikk ganske fint. For all del, du går på en smell etter hvert, og jeg merket at jeg ble litt roligere enn vanlig etter hvert som jeg ble tappet for energi og krefter.
– Noe av det hardeste var det å våkne hver morgen, og innse hvor godt du egentlig har det hjemme, og kjenne på savnet til familie og forloveden. Det var en fin bekreftelse på hva jeg føler for henne.

– Hvordan ønsker du selv å fremstå på TV som en bevisst kristen i et realitykonsept?

– Det ble jeg spurt om på audition. Jeg hadde lyst til å vise folk at kristne er like forskjellige som alle andre, og ikke absolutt trenger å være gørrkjedelige. Jeg vil gjerne fremstå på en måte som gjør at folk får et nytt syn på det å være kristen. Mange tror dessverre at kristne er trauste og kjedelige.

Gabriel var tidligere elev på Film- og TV-linjen på Bildøy Bibelskole. I dag tar han årsstudium i nordisk, men er klar på at han ønsker å jobbe innenfor media.

– Deltakelsen i Robinsonekspedisjonen vil gi deg oppmerksomhet. Er det et bevisst karrieretrekk?

– Først og fremst er dette et eventyr, men alle som kjenner meg vet at jeg trives i rampelyset og er oppmerksomhetssyk. Men jeg prøvde å lære, og legge merke til produksjonstekniske ting, litt i skjul. Så gjenstår det å se på TV-produksjonen om jeg ser oftere enn andre inn i kameralinsen. Jeg lærte mye underveis.

– Alle vet at Sambåndets lesere er snille, og at det aldri forekommer sladder blant kristne – så sånn oss i mellom: hvor langt kom du egentlig?

– Haha, det får du ingen kommentar på. Bibelen snakker mye om tålmodighet også.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.