33.000 minutters bibelreise

1. oktober går startskuddet for tidenes bibelmaraton på norsk radio. I 23 døgn til ende skal P7 Kristen Riksradio sende samtlige 2590 programmer i serien «Veien gjennom Bibelen».

– Allerede nå, en god stund før vi starter opp serien, merker vi at dette er noe som blir lagt merke til, både av enkeltpersoner og av medier som slår dette opp. Dette prosjektet er helt unikt, og har, så vidt jeg vet, aldri blitt gjort tidligere, sier Johnn R. Hardang, radiopastor i P7.

Han forteller at det var NRKs TV-suksesser som gav dem ideen.

– Bakgrunnen for dette forsøket er NRKs triumfferd, først med «Bergensbanen minutt for minutt», deretter med Hurtigruten. En av våre ansatte fikk en idé om å gjøre noe tilsvarende. Vi likte det, og tenkte: «Dette går vi for!». Det er en veldig fin måte å profilere verdens mest kjente programserie for radio på.

Følg serien her.

– Innblikk i Bibelens rikdom
«Veien gjennom Bibelen» er ingen tradisjonell høytlesning av Bibelen. Programleder Åge Nevland, som har hatt ansvar for serien siden 1999, tar lytterne med på en gjennomgang av Bibelen med enkel skriftutleggelse avsnitt for avsnitt.
– Jeg går igjennom hele skriften, fra 1. Mosebok til Åpenbaringen, bok for bok, men veksler mellom GT og NT. Jeg leser et avsnitt, og går igjennom versene med kommentarer til disse, forteller Nevland.

– Intensjonen da vi begynte med denne serien var at det norske folk skulle bli mer kjent med Bibelen som helhet, og forstå sammenhengen. Dette er viktig for å få med seg hele Bibelens budskap, og er vanskelig å få til gjennom vanlig forkynnelse. Derfor laget vi «Veien gjennom Bibelen», forklarer han.

Han har heller ikke hørt om et tilsvarende prosjekt tidligere, med sammenhengende bibelundervisning. Håpet hans er at maratonsendingen vil være noe som vekker interesse for nye lyttere:
– Ingen sitter ved radioapparatet i 23 døgn, men forhåpentligvis vil veldig mange være innom. Forhåpentligvis vil serien fange opp interesse blant lytterne og gi dem innblikk i Bibelens rikdom.

Sendes på nettradio
Programmene blir sendt på nettradio på P7.no. Hardang tror ikke noen vil få med seg alt, men har allikevel klare forventninger til konseptet:

– Hver enkelt kan selv velge når de vil sette seg ned, og hva de vil høre. Forhåpentligvis blir virksomheten vår satt på dagsordenen samtidig som vi får gjort serien kjent i nye miljøer. Vi vet også at mennesker vil bli berørt og forandret i møte med Guds Ord.

Serien var allerede bearbeidet til passende format lenge før noen tenkte tanken på en maratonsending. Dermed har det ikke vært nødvendig med mye redigering.
– Samtlige programmer ligger allerede klar i MP3-format. Serien vil være tilgjengelig på nettsidene våre, og vi håper at lokalradioer plukker dette opp og bruker det selv på sine stasjoner. Forhåpentligvis vil interessen for prosjektet bare stige etter hvert.

Hele serien vil i ettertid bli gjort tilgjengelig for salg, både i CD- og MP3-format.
– Hele pakken, med samtlige 2590 programmer, vil bli solgt for bare 890 kroner. I tillegg er bruddstykker tilgjengelig, hvis noen skulle være interessert i deler av serien, avslutter Hardang.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.