Pit Stop enda større

Pit Stop utvider til fire konferansehelger. Nærbø og Stord er de nye tilskuddene.

– Det er kjempekjekt å få med to nye steder til å arrangere Pit Stop, sier daglig leder i ImF-UNG, Kenneth Foss.

Med to nye Pit Stop på plass blir det konferanser både i Bergen, Valderøy, Stord og Nærbø denne høsten. Konferansene har en felles tilknytning i navnet og dels i den visuelle profilen, men hvert sted vil ha sitt lokale særpreg.

– Den lokale forankringen er noe av det jeg synes er bra med Pit Stop. Det skaper et helt annet lokalt engasjement. Dessuten er det veldig kjekt å få til en fellessatsing der ImF-UNG, kretsen og den lokale arrangøren står sammen om konferansen, sier Foss.

Stor entusiasme
En av de nye Pit Stop-arrangørene er Indremisjonssamskipnaden. 13.- 15. oktober inviterer de til dager med Forandring på Leirvik bedehus.
– Ungdommene her er utrolig giret og vi opplever et veldig engasjement. Vi har et sterkt lokalt driv, og mange unge som engasjerer seg, sier barne- og ungdomssekretær Marit H. Ådnanes.

Indremisjonssamskipnaden hadde et tilsvarende arrangement i fjor, men har nå valgt å gjøre dette til en del av Pit Stop-konseptet.
– Vi hadde en Høstfestival som T2-studenten vår var drivkraften bak, men det var veldig naturlig å gjøre dette til et Pit Stop. Da har vi mer hjelp både til talerkrefter og til markedsføring. I tillegg ser vi en stor verdi i å knytte oss sterkere opp til ImF-UNG. Vi blir en del av noe større og det skaper en annen identitet, sier Marit Ådnanes, som håper det blir trangt om plassen på bedehuset.

Nærhet på Nærbø
Den andre nykommeren i Pit Stop-familien er Nærbø. 18.-20. november er deres konferansehelg.
– Vi er i rute, men har litt igjen å planlegge fortsatt, sier barne-og ungdomsarbeider i ImF Rogaland, Oddveig Michelle Torland. Til tross for mange solide ungdomstilbud i Stavanger og Jærregionen allerede, tror hun Pit Stop har livets rett.
– Dette vil bli mye mer lokalt. Ikke alle er så glad i store arrangement som for eksempel Impuls. Pit Stop blir mindre og nærere, du treffer folk du kjenner og kan gjøre noe sammen med disse. For mange vil det være et bedre sted å lære noe, sier Torland.

De to siste Pit Stop-ene er på Valderøy 21.-23. oktober og i Bergen 16.-18. september.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.