Verbum forlag presenterer nyheter

Bokhøsten har startet

15 nye titler på Bibelselskapet og Verbum forlag. I tillegg kommer den store lanseringen av Bibelselskapets nye bibeloversettelse 19. oktober.

Forlagssjef Turid Barth Pettersen sier 2011 på mange måter er et spesielt år for forlaget. Det er første gang etter sammenslåingen av Bibelselskapets forlag og Verbum forlag at det fusjonerte forlaget legger fram sin høstliste.
Ikke minst er 2011 preget av innspurten med den nye bibeloversettelsen. Dette er en oversettelse man har arbeidet med i 11 år.

Forlagssjefen sier at arbeidet med den nye bibelutgaven er medvirkende til at forlaget har færre nye boktitler i år enn det som er vanlig, 15 titler i år, mot ca. 25 i et normalår.
I forlaget har man lest korrektur på den nye bibeloversettelsen, både bokmåls- og nynorskutgaven, siden februar. Sist uke var den ferdig korrekturlest.

Bibelsk
Arbeidet med den nye bibelutgaven har også ført til et annet bokprosjekt hos forlaget, boken Bibelsk, der tolv forfattere som har vært med i det språklige arbeidet med bibelutgaven, nærmer seg Bibelen på hver sin måte. Her er dikt og prosatekster med ankerfeste i bibelsk materiale, refleksjoner over fenomenet oversettelse og drøfting av konkrete utfordringer i arbeidet med bibelteksten. Boka er redigert av Christine Amadou og Anders Aschim. Tom Egil Hverven har skrevet innledningen. De forfatterne som bidrar til boken er Hanne Ørstavik, Håvard Rem, Inger Bråtveit, Inger Elisabeth Hansen, Jan Erik Rekdal, Jan Ove Ulstein, Jon Fosse, Jørgen Nordheim, Karl Ove Knausgård, Odveig Klyve, Oskar Stein Bjørlykke og Paal Helge Haugen.

Gud og det vonde
– Vi har ikke laget noen spesiell 22.juli-bok, men vi har på vår høstliste en bok som går rett inn i problemstillingene rundt det ondes problem, sier forlagssjefen og viser til boken Gud og det vonde, som er skrevet av Torborg Aalen Leenderts. Boken er skrevet før 22. juli, og tar opp spørsmål som hvordan Gud kan være god når jeg har det vondt, og hvordan Gud kan være allmektig når det er så mye vondt i verden.

Forlaget har i år blant annet også bøker som markerer jubileet for kvinners prestetjeneste. Det er også flere utgivelser beregnet på unge mennesker og konfirmanter.

Ny forlagssjef
Bibelselskapet og Verbum forlag søker for øvrig etter ny forlagssjef i disse dager. Forlagssjef Turid Barth Pettersen går av ved nyttårsskiftet, etter 15 år som forlagssjef. – Jeg har vært med på sammenslåingen av Bibelselskapets forlag og Verbum forlag, og har også fått være med å fullføre arbeidet med den nye bibeloversettelsen. Jeg synes det er et passende tidspunkt å gi seg på, sier hun.

Turid Barth Pettersen går over i nye oppgaver i Bibelselskapenes forlagsvirksomhet i Europa og Midtøsten. Hun skal også ha en liten tilknytning til kontoret i Oslo. KPK

Verbum forlag presenterer nyheter

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.