Klar for skjermen

Irene K. Alnæs utvider sin tjeneste og skal fra høsten av produsere radio og TV-program for P7.

1. september begynner sangevangelisten i en 50 % stilling i P7 (tidligere Kristen Riksradio). Der skal hun være programskaper og programleder for nye programkonsept for både radio og tv. Rent formelt øker hun sin stilling i ImF til 100 prosent, og leies ut til mediebedriften.

Støttespillere.
Men de som nå frykter at sangevangelistene Marit & Irene blir historie, kan pustet lettet ut. Dette får ingen konsekvens for hennes nåværende tjeneste.

– Nei, ikke i det hele tatt. Marit og jeg skal reise i lag på samme måte som før, sier Irene.

– Marit er min nærmeste medarbeider og god støttespiller. Hun ber for meg når jeg jobber med P7, og jeg ber for henne når hun arbeider alene i tjenesten, sier Irene.
Hun kan også bekrefte at hun har stor støtte fra ledelsen i Indremisjonsforbundet. Generalsekretær Erik Furnes oppmuntret henne til å gå inn i dette arbeidet, og han var glad for å få henne inn i en 100 % stilling i ImF.

Også familien har oppmuntret henne sterkt til å gå inn i den nye tjenesten.
– Spesielt mannen min Leif hjalp meg mye til å se perspektivet på det nye kallet jeg nå fikk.

Innholdet.
Detaljene for de nye programkonseptene er ennå ikke på plass, men det begynner å ta form.

– Jobben går ut på å utvide kallet og nå ut til lytterne med vitnesbyrd. Innholdet vil nok bli en sang, en oppmuntring, et vekkelsesrop, en hilsen – som alle er fra Guds ord og som kan treffe folks hjerter. De skal fungere som en liten vekkerklokke i folks hjem.

Hun forteller at det ikke er usannsynlig at tv-programmene hennes vil få en lett tone med god bruk av humor og musikkinnslag. Programmene vil gå på intervjuform, med gjester i studio med forskjellig bakgrunn og historie.

– Og Marit og jeg blir ganske sikkert også både hørt og sett i begge kanaler, sier Irene.

Åpner dører.
Selv ser hun ikke på det som en jobb, men som et konkret kall.

– Grunnkallet mitt har vært å være en evangelist. Jeg begynte i indremisjonen i 1973. At jeg nå får muligheten til å jobbe i P7, opplever jeg som en fornying av kallet. Det er som en ny dør, som åpner seg for tjeneste.

– Jeg vil gjerne få takke familien og alle som har bedt for Marit og meg. Jeg vil også rette en stor takk til Gud som åpner dører, og for evangeliet som skal nå ut til hele landet vårt.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.