Medierosen til TV2

Nyhetsredaksjonen får Familie & Medier sin pris for kampanjen mot trafficking og menneskehandel

Familie & Medier har gitt Medierosen 2012 til nyhetsredaksjonen i TV 2 for kampanje mot trafficking og menneskehandel. Kampanjen Slaver i Norge setter søkelyset på en mørk og dyster virksomhet som krenker og ødelegger mennesker og forårsaker store lidelser. Overrekkelse av prisen fant sted i Bergen 30.august, der nyhetsredaktør i TV 2 Jan Ove Årsæther og ansvarlig for kampanjen Haakon Eliassen var til stede.

Verdig vinner
Daglig leder i Familie & Medier Jarle Haugland foretok overrekkelsen. I begrunnelsen for prisen heter det: «TV 2 har gjennom denne kampanjen vært en viktig stemme for de svake i samfunnet. De har brukt sin mediemakt til å sette fokus på og øke bevisstheten om en industri som ødelegger mennesker og holder dem som slaver. Mediene påvirker, og her utgjør TV 2 en svært viktig påvirkningskraft i rett retning. Familie & Medier berømmer TV 2 for en så målrettet og tydelig kampanje for frihet og menneskeverd.»

–  Nyhetsredaksjonen i TV 2 er med denne kampanjen en verdig vinner av Medierosen 2012. Det er gledelig når Norges største kommersielle kanal velger å bruke ressurser på en så viktig, men alt for ukjent, problematikk, sier Jarle Haugland til fom.no.

Oppmuntring
Haakon Eliassen som mottok prisen for TV2 er positivt overrasket over utmerkelsen.

– Det var en hyggelig overraskelse. Fint at man verdsetter redaksjonelt arbeid som gjøres inn mot en svært sårbar og ganske «usynlig» gruppe. Det viser at vi gjør noe viktig og riktig når vi får en pris som svært mange andre utmerket godt kunne fått. En inspirasjon til fortsatt arbeid, sier Haakon Eliassen, leder for kampanjen.

Medierosen er Familie & Mediers oppmuntringspris som nå deles ut en gang i året til en person eller redaksjon som har bidratt til å løfte fram det gode i mediene. Den ble første gang utdelt høsten 2005.

Tidligere vinnere av medierosen:
2011 – Tv Inter/Mentor Medier
2010 – Redaksjon og deltakere i Ingen grenser
Vår 2009 – Vigleik Brekke (Kystradioen, lokalradioarbeid i Norge)
Høst 2008 – Helge Gudmundsen (NRK1 og P1)
Vår 2008 – Migrapolis (NRK)
Høst 2007 – Oddgeir Bruaset (Der ingen skulle tru at nokon kunne bu).
Vår 2007 – Espen Ottosen (informasjonsleder i NLM),
Høst 2006 – Kathrine Moholt (Jakten på kjærligheten)
Vår 2006 – Erik Thorstvedt (Heia Tufte),
Høst 2005 – Egil Svartdahl (Søndagsåpent)

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.