Danielsen utvider stadig

Torsdag kveld var det åpning for ungdomsskolen i Haugesund. Uken før var festen på Frekhaug. Lovordene er mange begge steder.

– Det er godt at kommunen ikke ser den nye kristne skolen som en konkurrent, sa KrF-leder Knut Arild Hareide da han holdt festtalen under den offisielle åpningen av Danielsen ungdomsskole Frekhaug.

Kommuneskryt.
Den nye skolen på Frekhaug har sin fysiske tilknytning til bedehuset og har per i dag fire klasserom og to mindre arbeidsrom. Elevtallet første året er 22, alle i 8. klasse.

– Dette er en veldig stor dag, sa styreleder Ingebrigt Sørfonn i sin åpningshilsen på åpningsfesten, og fremhevet innsatsen til indremisjonen og bedehusets folk for at skolen nå er en realitet.

Meland-ordfører Nils Marton Aadland hadde også mange lovord å komme med til nyskolen. Han understreket at skolen er velkommen i kommunen og regnet med et godt samarbeid mellom Danielsen og de øvrige skolene.

Haugesund.
Men ikke bare på Frekhaug er det åpningsglede. Også i Haugesund har Danielsen Skoler ny ungdomsskole.

38 elever fordelt på 8. og 9. klasse stod klare til skolestart. De fleste av dem fra Haugesund, men også fra omliggende kommuner kommer det elever. Skolen har sine lokaler tilknyttet Misjonskirken i Skåredalen.

– Det har vært utrolig gøy å forberede høsten. Det har vært en allsidig hverdag med bestilling av pulter, stoler, tavler, bøker. Vi har ansatt mange flotte mennesker, jobbet med sikkerhet i skolehverdagen og mye mer, skriver rektor på skolens nettsider.

Nytt skoleanlegg.
Også på de etablerte skolene er det nyskaping på gang.

Danielsen barneskole på Sotra hadde sju nye klasserom klare da elevene åpnet dørene til skolestart 16. august.

– Dermed er første byggetrinn fullført. Dette blir et flott bygg med plass til våre 100 barneskoleelver og flere til, skriver skolen på sine nettsider.

I løpet av høsten skal enda to klasserom stå klare, samt ny administrasjonsdel og arbeidsplass for de ansatte ved barneskolen. Til nyttår skal også siste del, en kombinert forsamlingssal og gymsal, stå klar.

– Vi gleder oss over både det som er, og det som skal komme.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.