Foreldre bør vise mer interesse

Medietilsynet og barnepsykolog er bekymret over nye tall som viser at foreldre flest ikke viser interesse for hva barna ser og spiller.

Medietilsynets ferske undersøkelse om barns mediebruk viser at under halvparten av barna opplever at foreldre er interessert i filmer de har sett eller hva de har gjort på internett. Enda færre opplever at foreldrene er interessert i dataspill de spiller.

Barnepsykolog Elisabeth Gerhardsen sier til avisen Dagen at mange foreldre får sjokk når de får høre hva spillene og filmene barna deres bruker tid på handler om. Hun råder foreldre til å vise både kunnskap og forståelse i møte med barnas ønsker.

– Foreldrene kan selv lese om spillet eller se filmen på forhånd for å ta en vurdering av hvor voldelig dette er. Så kan man sette seg ned med barnet for å skape trygghet, og eventuelt dempe det skumle ved å fortelle at det går bra til slutt.

Hvis filmen er basert på en bok anbefaler Gerhardsen å lese boken sammen med barna først, slik at de vet hvordan filmen utvikler seg.

Hvor mye barn påvirkes av mediene, strides de lærde om. Gerhardsen viser til forskning som viser sammenhengen mellom barns atferd og medievaner. Hun mener de verste langsiktige konsekvensene er at barnet ikke lærer empati. KPK

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.