Egil Svartdahl til Sogn

Fotball, saft, næringsliv og musikkmøte. Det er noe av programmet når TV-pastoren i disse dager besøker Sogn og Fjordane.

– Nå har jeg akkurat tatt imot Egil Svartdahl, og dette blir moro, sier en som vanlig begeistret Trond Johansen, kretsrådegiver i Sogn og Fjordane.

I to dager til ende skal de to farte rundt innerst i fjorden og inspirere.

Variert program
Første stopp på programmet er møte med næringslivsledere. Deretter går det slag i slag, mellom næringsliv, saftfabrikk, fotball-klubb og kristenfolk. Hvor mange som faktisk kommer til de ulike programmene, vet han ikke.
– Vi har jo aldri gjort dette før, så vi må bare vente i spenning, sier han.

I kveld derimot håper han på fullt hus. Da åpnes Solvorn kirke til sang- og musikk-kveld.
– Jeg har sagt at jeg håper kirken blir for liten. Jeg blir nesten litt skuffet om det ikke blir fullt hus i kveld.

Ferdig middag.
For å gjøre det enda enklere å komme seg til møtet, har han i samarbeid med leirstedet på Lyngmo arrangert middagskafé i ettermiddag.

– Vi er opptatt av at folk skal bli flinkere til å be med seg. Nå legger vi til rette for det.
Vi har sagt, den middagen du så lenge har tenkt å invitere naboen eller kollegaen på, gjør det i dag, så drar dere rett på møte etterpå, sier Johansen.

Gleder seg. 
TV-pastor Svartdahl har ikke vært i Sogn siden han som ung mann stod i møteaksjon i Sogndal i 14 dager. Nå gleder han seg over å være tilbake, og årsaken er enkel: Trond Johansen.

– Jeg kjenner ikke han fra før, men han er en mann som ikke gir seg. Jeg opplever han som en mann som vil veldig mye godt på Guds og indremisjonens vegne. Du vet, spørsmålet har ikke vært om jeg kan komme, men når, sier Svartdahl og ler.

Møte kirkefremmede.
Nå håper han at dagene i Sogn kan bli til inspirasjon, men mest at nye mennesker kan få møte Jesus.

– Jeg håper jeg får mulighet til å hilse på kirkefremmede og at jeg ikke bare snakker med og til den indre kjerne. Jeg håper mange ukjente finner vegen til kirken og samlingene, så jeg gleder meg.

Den forventningen deler han med Trond Johansen.

– Jeg er veldig spente på om vi har det samme resultat vi har hatt de seinere år; at vi når stadig lengre ut blant folk.
– Du vet, drømmen min er å kunne stå i døra og si: sorry, det er fullt. Kom tilbake i morgen. Det hadde vært utrolig moro, sier Johansen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.