Marit og Irene

Klart for uke 4 i Uskedalen

Møteaksjonen med Marit og Irene forlenget igjen.

– Songevangelistane Marit og Irene avslutta i kveld møteveke nummer 3 i Uskedalen, men dei stoppar ikkje no. Dei vil ha minst ei veke til fordi
oppslutnaden er så stor. Med eit snittbesøk på minst 70 også den siste veka er det grunn til å tru at samla besøk har passert 1400. Ikveld var
det meir enn 90 i kyrkja, skriver nettstedet uskedalen.no

Møteaksjonen var i utganspunktet planlagt til to uker. Nå starter de altså på uke 4. Da Sambåndet pratet med sangevangelistene i forrige uke, var det svært positive i sin omtale av aksjonen.

– Det har vært veldig bra med folk og vi opplever en god og positiv åndsatmosfære, forteller Marit Stokken.

Den to uker lange møteaksjonen i Uskedalen med henne og Irene Krokeide Alnæs var i utgangspunktet ferdig søndag. Da ble det bestemt å fortsette i alle fall en uke til.

Sikkert på fortsettelse.
Det er alltid mange moment som må vurderes før en slik beslutning blir tatt, særlig forholdet til andre steder som venter møtebesøk. Denne gang var det liten tvil om at fortsettelse var rett – og responsen på oppstartsmøtet onsdag kveld, bekreftet dette.

– Vi hadde en veldig god start. Det var mye folk og et flott løft i møtet i går kveld, sier Marit.

Slik har det vært siden starten. Det er drag i folket og de søker til Uskedalen fra hele Kvinnherad. Forbønnsnøden er stor, mange opplever fornyelse og det har vært ufrelste innom på alle møtene – også i går.

Bønneringen.
Både Marit og Irene tror noen av årsaken til de gode møteukene skyldes bønnearbeidet som er gjort. I lang tid har bygden vært dekket av en bønnering.

– Dagen deles opp i halvtimer, og så kan folk melde seg på til å be i en tid som passer dem. Da ber en konkret for bygdefolket, for møtene og talere, pluss egne bønneemner, forteller Irene.

Nærmere to hundre og femti mennesker har deltatt i bønneringen for Uskedalen. Marit og Irene er ikke i tvil om at det har gjort noe både med bygdefolket, men også med kristenfolket.

– Vi har opplevd møtet med folket her som veldig positivt og vi møter en sterkt sammensveiset komité som samarbeider godt. Misjonsfolket drar lasset i fellesskap på en svært positiv måte, sier Marit.

Forventinger.
Foreløpig er møtene forlenget fram til søndag. Leder i lokalkomiteen, Tormod Myklebust, håper det kan bli enda lenger.

– Vi har forventninger og håper det kan virkelig kan bryte igjennom. Vi må ikke bare slå oss til ro med at Guds ord blir sådd. Det gjelder også å høste og redde inn avlingen, sier han.

Så langt har det vært spennende uker også for ham. Mye folk på møtene, også ufrelste, gir grunn til optimisme.

– Det er en sterk åndsmakt i møtene. Vi opplever en hunger etter Guds ord og det kommer folk fra alle bygder, sier han, og oppfordrer folk til fortsatt å be for bygda.

Den oppfordringen deler han med Marit og Irene.

– Vi er veldig optimistiske med tanke på uken som venter. Det er godt å være her, men vi her helt avhengig av forbønn og svært glade for alle som ber for oss.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.