Sogn og Fjordane Indremisjon

I Sogn og Fjordane Indremisjon er økonomien på bedringens vei, selv om de også i år kan rapportere om underskudd.

– Vi føler at vi er i rute. For 2012 regner vi med at vi får et underskudd på under 100 000,-. Målet er at regnskapet skal være i balanse i 2014, sier Gudmund Furnes, kretsleder i organisasjonen.

Omdømmebygging.
Kretsen har to ansatte med et årsverk på 1½. I fjor fikk de et underskudd på 400 000,-, og totalt de siste fire årene har de fått et underskudd på 2 millioner kroner. Men siden 2009 har inntektssiden økt, fra 590 000,- til 920 000,- i 2011. Furnes peker særlig på omdømmebyggingen som grunn for det.

– Vi har fire faste gaveposter som har steget mye, og vi har dessuten løst ut gaver fra nye givere. I år har vi fått inn 66 gaver fra folk som aldri har vært registrert i Indremisjonens register, forteller han begeistret.

Han kan også opplyse om at arrangementet ”Julesang” gikk over all forventning i fjor med hele 500 solgte billetter og to fullsatte kirker.

Ønsker teltmakere.
– Som andre kretser sliter vi med at vi har sendt ut for mange forkynnere til å tale for et fåtall personer. Det er lite hensiktmessig og har medført flere tusen i underskudd, forklarer han.

– Vi ønsker selvsagt å satse i bygdene med misjonsvirksomheten vår, men vi trenger folk. Derfor har vi begynt å tenke litt nytt, og ønsker å satse på teltmakermisjonærer som kan trå inn i en liten prosentstilling i Indremisjonen, ved siden av en deltidsjobb i en av bygdene.

I tillegg til dette, ønsker han seg en som kan dra i land barne- og familiearbeidet.
– Jeg ser en kjempemulighet i dette, og vi ønsker å legge til rette for møter som samler flere familier. Til nå har vi hatt et større fokus på 4. generasjon enn på 1. generasjon. Vi er nødt til å nå barna med arbeidet vårt også, mener han.

Gudmund Furnes viser til Sogndal, som har satset stort på barn og familier, og fått til en kjempestor forsamling, samt Luster, hvor arbeidet også ser lovende ut.

Solid egenkapital.
Etter salg av store eiendommer, samt store giverbeløp, sitter organisasjonen igjen med 6 millioner kroner på bok.

– Vi har en frisk kapital som gjør oss i stand til å komme i kontakt med nye mennesker. Uten den hadde vi ikke hatt mulighet til å satse slik vi har gjort, sier han, men understreker:

– Selv om vi nå har en grei økonomi, er vi fortsatt avhengig av giverne våre for å få det til å gå rundt.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.