Trenger flere veiledere

Styreleder i GuttogJente.no, Kenneth Foss, melder om manglende kapasitet i arbeidet med nettstedet.

– Vi trenger flere frivillige som kan svare på spørsmål. Det kommer inn flere spørsmål fra ungdom via nettsiden vår enn vi kan klare å svare på. Det er vel det vi kaller et luksusproblem, smiler han.

Arbeidet krever selvsagt en viss bibelkunnskap, og en bør samtidig kunne svare i et språk som kommuniserer godt med ungdommen.

– Det er en fordel hvis det er folk som er i kontakt med ungdom, om ikke i det daglige, så i hvert fall i en eller annen sammenheng der en har med ungdom å gjøre, sier han og nevner fortrinnsvis et kristent ungdomsarbeid, enten det er på en skole, en menighet eller et bedehus, eller et ungdomsarbeid i vid forstand, så lenge en har de kristne verdiene i behold.

– Mindre trøkk
Han bekrefter at de alt har noen som har meldt seg. Men de trenger enda flere:

– Jeg vil jo nesten si at jo flere en blir, dess mindre blir trøkket på den enkelte av de som sitter og svarer. Det er jo klart at det er ganske krevende for de som sitter i dette her, og de fleste av dem er i annen type jobb og må ta det på fritiden. Så vi vil ha så mange som mulig.

I skrivende stund har nettstedet fått inn i overkant av 100 seriøse spørsmål. Og det kommer stadig inn nye spørsmål, skal vi tro nettredaktøren for GuttogJente, Kristina Ekerhovd-Ottersen.

Stor trafikk.
Ifølge Kristina har rundt 13 500 vært innom nettstedet siden lanseringen 9. januar, og dag nummer to hadde størst pågang for det nyankomne nettstedet.

– Dagen etter lansering, da vi hadde pressedekning på saken, var 2500 unike besøkende innom, opplyser hun.

Kenneth Foss sier nettrafikken var ventet:

Ja, vi hadde ventet og håpet at det skulle bli et bra trøkk nå under lanseringen, men vi har jo tydeligvis ikke regnet godt nok i forhold til hvor mange spørsmål som ville komme. Så der er vi egentlig litt overrasket, sier han.

God respons.
Generelt sett mener Foss at responsen på GuttogJente har vært god.

– Vi har fått en del omtale i media, fortrinnsvis Dagen og Vårt Land. Og på disse spørsmålene som har kommet inn, vises det jo at det er mange som er inne på nettstedet vårt.

– Vi har også fått en del konstruktiv respons, der folk i våre sammenhenger ikke er helt fornøyd med alt som ligger på nettsiden, sier han, og legger til at de ikke blir mismodige av den grunn, men heller ser på det som en viktig ressurs for bearbeiding.

– Nettsiden er ikke en sånn statisk greie, den må hele tiden utvikles, bemerker han.

PR og kommunikasjon.
GuttogJente ønsker hele tiden å få ut PR og markedsføring for nettstedet, for at det skal bli så godt kjent som mulig. Og der er det fortsatt en jobb å gjøre, ifølge Foss, som legger til at de også har en utfordring i forhold til kommunikasjon internt.

– Vi fått en del tilbakemeldinger fra de som representerer medlemsorganisasjonene for GuttogJente som både har vært veldig bra, og så er det en del ting som vi kan bli bedre på. Det er kanskje ikke alle som er fornøyd med måten ting er skrevet på, altså går det mer på kommunikasjon, forklarer han.

– Så vi har masse vi må jobbe med. Men vi er mest av alt fornøyd, både med at vi er på plass og at vi har fått såpass mye gode tilbakemeldinger, oppsummerer han.

1 svar
  1. Hildur Bakkene says:

    Man trenger altså bibelkunnskap og gjerne være flink til å kommunisere med ungdom, for å gi råd og veiledning på spørsmål fra ungdom om kropp og sex… man trenger altså ikke kompetanse på kropp og sex for å svare på slike spørsmål. Foruroligende.

    Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.