Molde mangedoblet elevtallet

Molde friskole, tidligere Romsdal ungdomsskole, har snudd trenden med få elever, dårlige søkertall og nedleggingsspøkelse i nakken. Nå har elevtallet gått opp med 36.

Med 50 elever og 16 ansatte er dagliglivet snudd på hodet for Molde friskole. For bare et år siden var elevtallet på 14, og det var bare 6 ansatte ved skolen. Økonomien gikk nesten ikke rundt, og med så få elever, var det vanskelig å få til levedyktig skolemiljø.

– En merker det kjempegodt at vi har mange flere elever på skolen nå enn i fjor. Vi var på vei mot konkurs, og det hadde ikke gått særlig mye lenger med så få elever. Det er godt med mange nye elever, miljøet på skolen preges av det. Vi ser lyst på framtiden. Skolen har virkelig fått bønnesvar med tanke på elevtallet, og en ser det på alle de dyktige og kvalifiserte lærerne som jobber her nå, sier rektor på skolen, Jeanette Vesetvik.

Vellykket redningsaksjon
Skolen får, på lik linje med andre ideelle og private skoler, økonomisk støtte per elev. Økt antall elever fører til økt inntekt for skolen, noe som har blitt brukt på å forbedre lekeplassen utenfor. Egen PC til alle elever fra 1. til 10. trinn har også stått på innkjøpslisten. Kretsleder i Nordmøre og Romsdal Indremisjon, som også er nestleder i skolestyret til Molde Friskole, Arild Ove Halås, forteller i en epost til sambåndet.no i august at:

– Tidenes snu- og redningsoperasjon har vist seg svært vellykket. Dette er kjekt. I praksis har vi nok lansert en ny skole.

LES OGSÅ:
Elevflukt skaper millionkrøll for KVS Bygland
Og Bildøy taper også store summer på elever som ikke møter

Arbeidet med å relansere skolen startet for alvor i vinter da Jeanette Vesetvik fikk jobben som rektor, en stilling hun tiltrådte 1. august 2013. Skolen forandret navn, og den har nye nettsider og helt ny profil. Noe av det skolen har satset på, er valgfag. Fra skoleåret 2013/14 er det nemlig mulig med studietur til Øst-Europa hvor skolen vil ha tett samarbeid med frivillige hjelpeorganisasjoner.

Den beste skolen i Molde
– Vi skal arrangere en studietur til Øst-Europa hvor vi sammen med Ungdom i Oppdrag skal ha vår egen hjelpesending. Vi skal reise til et dagsenter og dele ut ting vi har samlet inn her hjemme. Dette ønsker vi å gjennomføre for å bevisstgjøre elevene våre på hvor godt vi har det. Kanskje det er med på å bidra til at ungdommene viser mer takknemlighet for hva vi har, sier Vesetvik og fortsetter: Vi skal reise dit i april 2014, og planen er å ta med seg 9. og 10. klasse. Turen vil bli arrangert annethvert år. Alle planene er ikke helt klare ennå, men resten kommer vi ut med de neste ukene.

Den nye skolen har ikke som mål å lage en boble for de kristne elevene i Møre og Romsdalen, den ønsker å være en skole for alle. Den beste skolen i Molde. Og rektor viser til reklame i Molde kino for å få flere søkere.

Barneskole
– Vi har blitt mer kjent i «by’n» og har fått mange gode tilbakemeldinger fra elever og foreldre om at dette var et godt alternativ og at elevene trives. Vi er også fornøyd med å få i gang en barneskole her, godkjenningen kom ikke før langt ut i april. At vi har både dyktige ansatte og så mange elever på barnetrinnene var ikke en selvfølge, sier rektoren.

Vesetvik forteller at arbeidet rundt en barneskole på Molde Friskole har pågått lenge, og skolen har jobbet bevisst med markedsføringen og framsnakket en barneskole som kanskje kommer.

– Vi trodde på at dette skulle vi klare. Vi håpte det i hvert fall veldig sterkt, og vi klarte det, sier Vesetvik.

Elevtallet på barneskolen er 31. Ungdomsskolen har 19 elever.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.