100-årsfest på Åndalsnes

– Jeg var en banebryter for kvinnene, sier jubilant Ingeborg Horgheim.

– Indremisjonsforbundet ønsker å bringe deg en hilsen på den store dagen din. Med takk for den betydningsfulle tjeneste du hadde som ansatt i misjonen i tidligere år, står det på kortet Ingeborg får fra Indremisjonsforbundet i dag. Og skal man tro både jubilanten og de som kjenner henne, er ordene på sin plass.

Misjonshistorie
For da hun i desember 1946 fikk kallsbrevet fra sekretær Gustav Ballestad om å reise som ungdom- og yngresarbeider, var det misjonshistorie som ble skrevet.

– Jeg var yngresleder i Finnbergåsen, og det arbeidet gikk veldig godt. Da skrev jeg til Forbundet og sa at nå måtte de ta dette arbeidet utover hele landet, forteller hun til sambåndet.no

Ett år sener kom brevet med kall til å reise i Forbundet.

– Det var som første kvinne, så langt jeg vet. Så det var banebrytende, også i samfunnet, sier Ingeborg. Fem år senere var nærmere 40 nye yngreslag etablert.

Kakefest
– Hvordan skal dagen markeres da?

– Jeg har allerede feiret, sier hun, og forteller om mottakelsen som nettopp er gjennomført på omsorgssenteret der hun bor.

– Det var stas, og jeg fikk hilsen fra kommunen også. Du vet, det er jo ikke alle som blir så gamle som meg og som fortsatt er klar i toppen og kan snakke for seg, sier jubilanten, som røper at det blir en markering i ettermiddag også med familie og inviterte venner.

Viktig for misjonen
En av de inviterte er Anne-Marie Hevrøy Nerheim, som også får æren av å overreke hilsenen fra Indremisjonsforbundet.

– Ingeborg er ei god misjonskvinne som har omsorg for sjelene. Engasjement hennes for misjonen er stort. Når jeg er innom omsorgssenteret og holder andaktsstunder, er hun fast tilhører og hun synger godt med fremdeles, sier Anne-Marie varmt.

Den attesten støttes av kretsleder i Møre og Romsdal indremisjon, Arild Ove Halås.

– Ingeborg har lagt ned en enorm innsats og vi er veldig takknemlige for den jobben hun har gjort. EN ting er tiden som ansatt, men minst like imponerende er engasjementet på det lokale bedehuset, sier Arild Ove Halås.

 

LES OGSÅ tidligere intervju i kretsblad her (pdf)

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.