En spenningsfull sommer i Israel

Det er fort gjort å bli likt eller mislikt når en våger seg utpå med uttalelser rundt temaet Israel og situasjonen i Midtøsten. Det har vi sett og hørt rikelig av denne sommeren.

Her har undertegnede også blitt «forstått og misforstått» etter å ha blitt sitert i avisen Dagen 14. juli. Overskriften var ganske direkte og utfordrende: «Kritiserer kristent hat mot araberne». Diskusjonen om dette var en glup overskrift eller ikke, kan vi gjerne ta, men ingen bør unndra seg det faktum at det er lett til å få et negativt fokus på araberne som folkegruppe under de forhold som råder i Midtøsten om dagen. Ingen må fortelle meg at det ikke er lett å bli noe hatsk i sin holdning og omtale av mennesker og folkegrupper som står opp imot Israel.

ISRAELS VENN

Etter sommerens skriverier har noen lurt på om jeg er på vikende front som Israels venn. Her kan jeg berolige kraftig. Min kjærlighet til Israel og jødene spesielt, har Gud lagt ned i hjertet mitt. Det har særlig blitt levende og sterkt for meg etter at jeg ble meg bevisst «AT FRELSEN KOMMER FRA JØDENE». Jesus Messias var og er jøde – men også verdens frelser. Er han verdens frelser, er han også folkeslagenes frelser, også de som hater og kriger mot Israel og jødene. Ihuga Israelsvenner (meg selv innbefattet) har lett for å miste det fokuset i vårt til tider ensidige og nidkjære engasjement for jødene og Israel.

MINE BØNNER

Det kan virke noe fromt å kommentere eget bønneliv, men jeg gjør det i dag for å forklare litt om sammenhengen for mine uttalelser som ble referert i Dagen 14. juli. Jeg ber mye for situasjonen i Israel og Midtøsten. Det oppfordres vi sterkt til i Guds ord. Be om fred for Jerusalem! Men når vi ber om fred for Jerusalem, innbefatter det også bønn for den islamske og arabiske verden. Jeg tror at konflikten i Israel og Midtøsten i hovedsak er en åndelig konflikt mellom Gud og Satan. Jeg tror da at ånd må møtes med Ånd, og her er bønnevåpenet viktigere enn  vi er oss bevisste. Derfor er den største tjenesten vi kan bidra med om dagen, BØNN og FORBØNNER for ALLE MENNESKER, uansett folkegruppe eller religion/ismer.

JERNTEPPET OG BAMUSTEPPET

Jeg vet at jeg ikke er alene om å mene at mye av årsaken til at jernteppet og bambusteppet falt var den kristne menighets bønner i og utenfor landene (Sovjet og Kina, og vi tar med Øst-Tyskland også). Derfor hører noen meg be om følgende fra talerstolene rundt i Norge: «Gud, vi ber i dag om at islams åk må brytes i den arabiske og muslimske verden, og at evangeliet må gå sin seiersgang, slik at løgnene i islam må byttes med sannheten i Jesus, som er veien, sannheten og livet!»

Etter en slik bønn fra talerstolen for noen år siden fikk jeg følgende kommentar: «Tror du på det du nå ba om?» Svaret mitt var, og er, et ubetinget JA. Jeg tror vi kan bli så opphengt i all den vondskap som har, er, og kommer til å bli utført som resultat av islams idé og tenkning at vi glemmer at Gud kan gripe inn for en kortere eller lengre periode med vekkelse og omvendelse for de folkegrupper som er under islams svøpe og tyranni.  Forbønn for Israel og de kristnes motstandere kan være utfordrende,  men det er etter Jesu ord og evangeliet å gjøre det. «Be for dem som forfølger dere»- «ikke forbann men velsign».

DET VIKTIGSTE

Det skjer så mye fint i Israel om dagen på tross av krig og fiendtlige holdninger mot landet og folket Israel. Det skjer store ting innen forskning inn mot teknologi og jordbruk for eksempel. Det siste som rapporteres fra Israel, er at Negevørkenen utvikles som aldri før, ja, den blir mindre og mindre pga nydyrkning. Vann har og er en stor utfordring i Israel – og da spesielt i ørkenen. Det rapporteres i disse dager om at nå vannes flere vekster med saltvann, og kvaliteten på det som dyrkes, blir bedre enn vekster som vannes med ferskvann. Druene, tomatene og granateplene blir søtere og av bedre kvalitet. Fantastisk er det også å høre at det er oppdaget et enormt underjordisk vann reservoar midt i Negev med enorme mengder vann. Er det noen som tvilte på Guds løfter?

Men det viktigste og største som skjer i Israel i dag, er allikevel dette at flere og flere jøder kommer til tro på Jesus som Messias! For 20 år siden var det ca. 20 messianske menigheter i Israel. I dag rapporteres det om mellom 200 og 250. Takk til Gud! Det viktigste og største er at jøder vender om til Jesus og blir frelst i denne vanskelige tid for folket og landet Israel. De siste 20 årene er det vokst frem en evangelisk bibelskole i Netanya der en tredjedel av elevene er kristne arabere og to tredjedeler er messianske jøder. Ungdommene som utdannes der, kan være det redskapet Gud bruker i denne tid for å oppfylle dine og mine bønner : «at de jøder/arabere må bli frelst».

Les også leder om kristensionisme

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.