Ønsker sammenslåing

– Misjonsorganisasjonene må vise at de har et felles mål

Om 20 år vil flere av dagens organisasjoner i bedehusland ha slått seg sammen, tror Halvard N. Sveen.

– Og de bør begynne å forberede seg allerede, sier den tidligere landsstyrelederen i NMS og styremedlemmet i Indremisjonssamskipnaden (Ims) til Sambåndet.

Sveen leste med interesse sakene om struktur i oktoberutgaven. Han begrunner sin tanke om sammenslåing på denne måten:

– På lokalplanet er det de samme personene som støtter opp om alle misjonene, og det er vanskelig å rekruttere til en spesiell organisasjon. Det må ikke være konkurranse. Folk må se at vi jobber for den samme saken – at mennesker skal bli frelst.

Han mener at Den indre Sjømannsmisjon (DISM) og Norges Samemisjon er så like ImF teologisk at disse tre først – og helt naturlig – bør slå seg sammen. Så tror han at også NLM og Normisjon etter hvert vil slutte seg til. Hvordan det rent praktisk skal organiseres, må avklares i avtaler mellom partene, mener han.

– Det er nødt til å komme, men det vil ta noe tid. I mellomtiden må vi forberede oss på tanken, sier han og fortsetter å male ut tankene sine:

– Den modellen jeg ser for meg, har et selvstyrt lokalplan med en paraplyorganisasjon over seg. Men det må ligge forpliktelser, også økonomiske, mellom lokalenhetene og den sentrale.

Sentralenheten i den sammenslåtte bedehusorganisasjonen bør etter Sveens syn drive med blant annet opplæring, utvikling, representere utad, organisere stevner og å nå ut på internett. Lokalenhetene skal fortsatt organisere møter i eget område.

– Dagens misjonsorganisasjoner innen bedehusbevegelsen bør allerede nå begynne å samarbeide om eksempelvis ungdomsarbeid, skolering av ledere og kurs for fritidsforkynnere, sier han.

Halvard N. Sveen understreker at det ikke må være økonomi som motiverer en sammenslåing, men det å nå lengre ut med evangeliet.

– For å oppnå det i en datastyrt verden som er helt annerledes enn før, kan en ikke gå alene, framholder pensjonisten og fritidsforkynneren bosatt i Haugesund/Sveio.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.