Bygger framtidens krets

– Nå vil vi bruke ressursene vi har, på barn og unge, sier styret.

Nestformann Sigbjørn Sørli i Nordmøre og Romsdal indremisjon innrømmer gjerne at det ekstraordinære årsmøtet ikke var noen god opplevelse.

– Vi burde kanskje tatt hatten og gått, men det er ingen god måte å løse krisen på, sier han.

Nestformannen understreker at han ikke er uenig med årsmøtet om krav til balanse.

– Det er jo også noe styret har ønsket. Vi fremla derfor i årsmøtet et budsjett med ca. 100.000 i overskudd, basert på ingen reduksjon av ansatte og økt fast givertjeneste med ca. 400.000,-.

– Vi kan ikke kjøre med underskudd slik vi gjør. Det har likevel skjedd de siste fire årene, og årsmøtet har akseptert det hver gang. Det var grunnen til at vi nå la fram dette budsjettet som viste alvoret i situasjonen.

Skuffet.
Ifølge styret er det vanskelig å kutte mer uten å la det gå utover stillinger. Løsningen ligger derfor i å øke gaveinntektene, særlig fra foreningene. De fikk de ikke gjennomslag for, men det ble i stedet vedtatt at «de lokale foreningene gjør det de kan for å øke sine bidrag til kretsen».

– Jeg legger ikke skjul på at jeg er skuffet over den manglende vilje til å forplikte seg på et økonomisk løft, sier kretsleder Arild Ove Halås. Det gav han også klart uttrykk for fra talerstolen på årsmøtet. Han er også noe spørrende, men likevel positiv, til årsmøtets vedtak om å nedsette en «hurtigarbeidende komité som skal se nærmere på strukturen i kretsens arbeid og komme med forslag til en mer effektiv drift».

– Det er flott dersom komiteen oppdager innsparinger vi ikke har greid å finne, men vi setter oss ikke ned for å vente på resultatet. Vi må arbeide videre uavhengig av denne komiteen, sier Halås.

Det arbeidet innebærer å ta årsmøtets vedtak på alvor og legge fram et budsjett i balanse til årsmøtet.

– Vi bøyer nakken og går på med nye krefter sammen med styret for å tegne ut en helt ny strategiplan for arbeidet vårt, sier Halås.

Penger til de unge.
Den jobber er også Sørli klar for å gyve løs på.

– Vi har fått klar melding om å drive i balanse. Vi vil derfor bygge framtidens NRI. Vi har allerede skapt deler av skjelettet, og nå gjenstår det å kle dette fram mot årsmøtet til våren, sier Sørli.
Strategiarbeidet skal skje i samarbeid mellom stab, styret og foreningene – dels gjennom regelmessige strategisamlinger. Her ønsker de å se på alt fra ressursbruk, satsingsområder og organisering av møtevirksomhet. Selv er han klar på hvilken retning strategisamtalene må ta.

– Når jeg ser nedover salen på årsmøtet, er det mye grått hår å se. Skal vi overleve, må vi sette inn ressursene på de som ikke er her, sier han og henviser til de mange barnefamiliene som finnes.

– Vi trenger de eldre, men det er barn og unge som er framtiden. Det er i den gruppen vi må investere de få ressursene vi har. På den måten skal vi bygge framtidens NRI, sier en offensiv nestleder, Sigbjørn Sørli.

PS.
Knappe to uker etter årsmøtet hadde kretskontoret registeret en gledelig vekst i pengegaver til kretsen. I følge kretsens nettsider var det da registrert 75.000 ekstra i fast givertjeneste og 60.000 i enkeltgaver på disse ukene. I ukene etter dette, har gaveinngangen fortsatt.

– Dette gleder vi oss stort over, og det er svært kjærkomment, melder kretsledelsen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.