Julegryta satte rekorder

Frelsesarmeens julegryter har samlet inn store summer. – Det er helt fantastisk. Vi er helt overveldet, sier korpsleder.

Mens opptellingen har pågått, viser det seg at flere av julegrytene har blitt fylt til randen og har samlet inn nye rekordsummer.

Blant annet har Tønsberg og Horten doblet totalsummen fra året før og har til sammen samlet inn intet mindre enn 850.391 kroner.

– Helt fantastisk

– En sånn økning hadde vi ikke regnet med. Det er helt fantastisk. Vi er helt overveldet, sier korpsleder i Frelsesarmeen, Helge Østergreen til Tønsberg Blad.

Den store summen har de blant andre en juletreprodusent å takke for, som hadde avsluttet virksomheten for året. De valgte nemlig å «selge» trærne mot en frivillig gave til julegryta.

Lokale rekorder

I Skien i Telemark kom det inn nesten 420. 000 kroner i julegryta, en økning på 112.000 kroner i forhold til året før. Harstad slår til med en økning på 120.000 kroner og samlet inn totalt 491.000 kroner.

Statistikken for hele landet er ikke klar ennå, men også Oslo Sentrum, Drammen, Lillehammer, Bergen og Tromsø er områder som kan flagge med en solid økning i innsamlingen.

Stor giverglede

Kommunikasjonsrådgiver i Frelsesarmeen, Ellen Marie Skjefstad,  synes det norske folk er veldig gavmilde og uttrykker at de setter stor pris på gavene som har kommet inn.

For selv om grytene ikke er større, så er det ingen tvil om at givergleden var større hos det norske folk i julen, mener hun.

– Selv om hele statistikken ikke er klar ennå, så lover jo dette svært godt, sier hun til KPK og roser samtidig innsatsen til de 180 grytepasserne.

– De er alltid flinke og gir mye av sin tid ved grytene, og det setter vi stor pris på, sier hun.

Mange får hjelp 

De mange bidragene i julegryta vil blant annet sørge for mat på bordet, ved i peisen, vinterstøvler til barna, hjelp til strømregningen, fritidsaktiviteter til barn og gode ferieminner fra sommeren.

– Barnefamilier, rusavhengige, eldre og vanskeligstilte i samfunnet, som enten henvender seg, eller som vi oppsøker. Alenemødre, folk som sover ute, barn og unge som ikke har råd til fritidsaktiviteter, eller noen som trenger en matpose ekstra, sier Skjefstad og legger til:

– Vi organiserer også ulike turer og ferieopphold for de som ikke har råd til det. KPK

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.