Erfarne Salomo-vinnere

To Molde-lag gikk av med seieren i årets salomokonkurranse.

Finalen i årets salomokonkurranse gikk av stabelen i går på Karmel bedehus i Blomsterdalen ved Flesland. To vinnere skulle kåres, en i aldersgruppe 5.-7. klasse og en i aldersgruppe 8.-10. klasse.

– De har fire omganger, to med oppgaver om Samson og Gideon og to med oppgaver om generell bibelkunnskap, forteller salomosjef Bjarte Vesetvik.

Interessant med Bibelen
Først ute var 5.-7. klasse for å teste sine bibelkunnskaper. De tre lagene som kjempet om de tre første plassene i årets konkurranse, var Møre barne- og ungdomskole Lag 1 fra Herøy, Jess Romsdal fra Molde og MoBibel-agentene Lag D fra Molde. MoBibel-agentene vant, mens Jess Molde kom på andre plass, og Møre barne- og ungdomsskole kom på tredje plass.

– Det var spennende å være med og kjekt å vinne. Jeg var med på laget i fjor, og jeg ville være med i år også, sier Tobias Time fra MoBibel-agentene.

– Det er veldig interessant å lære om Biblen. Det er spennende å lese om forskjellige folk og historier. Vi leste masse på forhånd, forteller Silje Tufte, også fra MoBibel-agentene.

Hun leser i Bibelen hjemme av og til.

Artig å vinne
Så var det 8.-10. klasse sin tur. Der var det Goal Op fra Molde, Norheimsund Lag A fra Norheimsund og Kjeller’n Namsos NLM Lag A fra Namsos som hadde kvalifisert seg til finalen. Goal Op gikk av med seieren, mens Kjeller’n kom på andre plass, og Norheimsund Lag A kom på tredje plass.

– Det var kjempeartig å vinne, sier Ingeborg Elise Græsdal fra Goal OP.

Hun har deltatt i konkurransen siden hun gikk i 5. klasse, og hun vil gjerne delta til neste år. Det samme vil hennes lagkamerater Jan Peter Haugland og Jon Ivar Holm.

– Jeg synes det er fint med en konkurranse som hjelper en med å lese Bibelen. Så treffer en venner en ikke ser så mye ellers, fortsetter Ingeborg Elise.

Hun synes spesielt den siste omgangen med oppgaver var vanskelig.

Salomosjef Bjarte Vesetvik er godt fornøyd med årets konkurranse.

– Det gikk bra. De var flinke og kan mye, synes han.

Resultat

5.-7. klasse:

  1. MoBibel-agentene (Molde): 56 poeng
  2. Jess Romsdal (Molde): 44,5 poeng
  3. Møre  barne- og ungdomslag: 44 poeng

8.-10. klasse:

  1. Goal op (Molde): 49,5 poeng
  2. Kjeller’n (Namsos): 48,5 poeng
  3. Norheimsund Friskule (Norheimsund): 45,5 poeng
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.